Okoskütyük, ahogy ne csináld

Okoskütyük, ahogyan ne csináld

Lassan-lassan eljutok oda időben, hogy foglalkozom ezzel is. Jó pár kitalált ötletet meg kell valósítanom itthon, egyrészt az igény a család részéről, másrészt a kíváncsiság, hogy milyen lesz és meg tudom-e oldani.

De most egy történetet kell hogy megosszak veletek az okosítással kapcsolatban. Egy kedves ismerősöm, akinek azért vannak ismeretei ilyen téren, vett pár darab kapcsoló alá szerelhető okosítós kütyüt.

A rajzok alapján a bekötése nem tűnt problémásnak számára. De aztán úgy gondolta, hogy több mindent szeretne kapcsolni vele egyszerre. (Elsősorban gyermeke internet használatát szerette volna korlátozni, mégpedig úgy, hogy szobájában kikapcsolja az áramellátást 22:00 után. Vagy valami ilyesmi.)

Mivel a kütyük egy része valóban szerelhető a lakáselosztóba (sőt, még külön beszerelhető tartó is vehető hozzá), ezért a barátom úgy gondolta, hogy inkább a lakáselosztóba szereli be. Természetesen lekapcsolta a fogyasztásmérő alatti kismegszakítót kint. és úgy kezdte el “kötözgetni” a dolgokat a rajzok alapján.

A végeredmény, amit már én is láttam, hogy a lakás ⅓-ában nem volt áram, 2 elégett kismegszakító, néhány megolvadt vezeték. A tapasztalat: az a helyzet, hogy van már az okosítással kapcsolatban is az a szint, amihez érdemes szakembert hívnunk.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.