Élő kalandok a TikTokon: A digitális disco

Élő kalandok a TikTokon: A digitális dosco

Érdekes megfigyelést tettem: amikor élőben vagy a TikTok nevű közösségi platformon, kissé olyan, mintha egy digitális diszkóban lennék.

Hogyan??? Máris elmagyarázom.

Annak idején rock táncházba jártam (ez sok ismerősömnek nem mond semmit, de keveseknek nagyon sokat!), de a párhuzam erre is helytálló. A néhai XXL-DISCO felső emeletén, a színházteremben volt minden szombaton. (Na nem biztos, hogy színházterem volt, majd esetleg megerősítitek.)

Halványan emlékszem, amikor először mentem oda, még minden és mindenki ismeretlen volt. Aztán ahogy egyre többször és többször mentünk a barátokkal, teljesen olyan lett, mint egy nagy család, egy egész falunyi rokonsággal. Látásból tudtad, hogy ki kicsoda, volt akivel néha pár szót váltottál, és néha “táncikáltatok” is (igen, néha lehetett táncnak is nevezni).

Szóval hát ott vagyok a digitális térben a telefon egyik oldalán, élőben, és pont ezt az érzést adta nekem. Nem tudtam róla, én is csak egy beszélgetés alkalmával öntöttem szavakba ezt az élményt. És valóban, más területeken is megfigyelhető, hogy a közösségbe vágyó embereket a “bezártság” különböző online felületekre terelte.

És így a végére: bár “ismerkedési estként” volt sokszor meghirdetve, ki emlékszik még a VASS-FŰRÉSZ SHOW-ra?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.