Élő kalandok a TikTokon: A digitális disco

Élő kalandok a TikTokon: A digitális dosco

Érdekes megfigyelést tettem: amikor élőben vagy a TikTok nevű közösségi platformon, kissé olyan, mintha egy digitális diszkóban lennék.

Hogyan??? Máris elmagyarázom.

Annak idején rock táncházba jártam (ez sok ismerősömnek nem mond semmit, de keveseknek nagyon sokat!), de a párhuzam erre is helytálló. A néhai XXL-DISCO felső emeletén, a színházteremben volt minden szombaton. (Na nem biztos, hogy színházterem volt, majd esetleg megerősítitek.)

Halványan emlékszem, amikor először mentem oda, még minden és mindenki ismeretlen volt. Aztán ahogy egyre többször és többször mentünk a barátokkal, teljesen olyan lett, mint egy nagy család, egy egész falunyi rokonsággal. Látásból tudtad, hogy ki kicsoda, volt akivel néha pár szót váltottál, és néha “táncikáltatok” is (igen, néha lehetett táncnak is nevezni).

Szóval hát ott vagyok a digitális térben a telefon egyik oldalán, élőben, és pont ezt az érzést adta nekem. Nem tudtam róla, én is csak egy beszélgetés alkalmával öntöttem szavakba ezt az élményt. És valóban, más területeken is megfigyelhető, hogy a közösségbe vágyó embereket a “bezártság” különböző online felületekre terelte.

És így a végére: bár “ismerkedési estként” volt sokszor meghirdetve, ki emlékszik még a VASS-FŰRÉSZ SHOW-ra?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.