Élő kalandok a TikTokon: A digitális disco

Élő kalandok a TikTokon: A digitális dosco

Érdekes megfigyelést tettem: amikor élőben vagy a TikTok nevű közösségi platformon, kissé olyan, mintha egy digitális diszkóban lennék.

Hogyan??? Máris elmagyarázom.

Annak idején rock táncházba jártam (ez sok ismerősömnek nem mond semmit, de keveseknek nagyon sokat!), de a párhuzam erre is helytálló. A néhai XXL-DISCO felső emeletén, a színházteremben volt minden szombaton. (Na nem biztos, hogy színházterem volt, majd esetleg megerősítitek.)

Halványan emlékszem, amikor először mentem oda, még minden és mindenki ismeretlen volt. Aztán ahogy egyre többször és többször mentünk a barátokkal, teljesen olyan lett, mint egy nagy család, egy egész falunyi rokonsággal. Látásból tudtad, hogy ki kicsoda, volt akivel néha pár szót váltottál, és néha “táncikáltatok” is (igen, néha lehetett táncnak is nevezni).

Szóval hát ott vagyok a digitális térben a telefon egyik oldalán, élőben, és pont ezt az érzést adta nekem. Nem tudtam róla, én is csak egy beszélgetés alkalmával öntöttem szavakba ezt az élményt. És valóban, más területeken is megfigyelhető, hogy a közösségbe vágyó embereket a “bezártság” különböző online felületekre terelte.

És így a végére: bár “ismerkedési estként” volt sokszor meghirdetve, ki emlékszik még a VASS-FŰRÉSZ SHOW-ra?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Ionizáló hajszárító – az érzés, amikor megvág az áram

Talán sokan ismerik azt az érzést, amikor hajszárítás után a csaphoz, vízhez vagy szinte bármilyen tárgyhoz hozzáérve csípést érzékelünk egy pattanó hang kíséretében, és elrántjuk a kezünket? Ugyanez tapasztalható néha a bevásárlókocsin is.

Villany Péter

Amikor az ajánlásból baj lesz

Minden jól sikerült munka után felmerül az ügyfeleink részéről, hogy miért is nem alapítunk generálkivitelező csapatot, mert ha mindenki olyan profin csinálta volna a dolgát, mint mi, akkor minden rendben lett volna.