Itt van a 90%-os energiamegtakarító!

A múlt héten egy olyan típusú panellakásban dolgoztunk, ahol ügyes kezű felhasználók megoldották a rezsicsökkentést. Sajnos részleteket nem árulhatok el, tippeket sem szeretnék adni, de ez a közös falak egyik csodája.

Erről jutott eszembe – miközben kukucskáltam át, nézve a régi alumínium vezetékeket (és gondoltam becsöngetek, hogy nem akarják-e cserélni a hálózatot) – hogy megint előkerületek a különböző energiamegtakarító csodakütyük.

Itt most azokra az eszközökre gondolok, amiket a konnektorba lehet bedugni. Sok okossággal fűszerezik a leírásokat. Olyan szavakkal mutatják be a portékát, amik nagyon jól hatnak az egyszeri polgár elméjére. S mire a végére érsz, elhiszed. Ennyire egyszerű.

Még akkor is elhiszed, ha csak a vastag betűs részeken szaladsz végig. Figyelj, ki van ez találva. Külön szakirodalma van az értékesítés módszereinek, nincs ebben semmi meglepő. Sajnos. Hihetetlen, hogy a nehezebb időkben ez mindig megjelenik, és bizony sokan be is dőlnek neki.

Átolvastam most én ezt, és érdekes tapasztalatom van. Ugyanis vannak dolgok, amikben igazuk van. Ezek közül a leglényegesebb, hogy többször is azt állítják, hogy nagyobb háztartáshoz több kütyü szükséges. És még kedvezményes csomagajánlatok is vannak! Több kütyü, több megtakarítás!

Bámulva a szomszéd lakás konnektorának fenekét, megvilágosodtam. (Kigyúlt a villanykörte, mint a mesékben.) Ha veszek ilyet itthon minden dugaljba, akkor bizony kijön a matek! Miért is? Mert, ha mindenhol ez van bedugva, nem tudok mást használni, és máris hihetetlen megtakarításom van!

Hogy nem lesz tiszta ruhám? Ugyan már, kicsire nem adunk, nézd a megtakarítást…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panelszerelem

Ez most nem egy csöpögős love-story lesz, és még csak arról sincs szó, hogy a szerelmemet, életem párját egy panelház környékén ismertem meg. De ezer szállal kötődöm a nagy szürke tömbökhöz.

Villany Péter

Szárítógép – Érdemes venni?

Az elmúlt időszakban (de előtte is jellemző volt) kettő kérdés mindig felmerül azokban a párokban és családokban, akik panellakást vesznek vagy újítanak fel. Az egyik a konyha elrendezésének kérdése. Kevés olyan panellakás van, ahol a konyha tágasnak mondható, és akár még ebédelni is lehetne benne.

Villany Péter

A tűzoltó készülék nem luxus

De nem ám! Idehaza csak bizonyos körülmények között kötelező, de ha én lennék felelős ezekért a dolgokért, akkor minden autóban és minden háztartásban előírnám a tartását. (Barátomtól tudom, hogy hajókon például kötelező!).