Imádom a nádasokat!

Imádom a nádasokat!

Ha már Balaton, és ha már nyaralás, valószínű idén nem hagyjuk ki a pecázást. Ahogy ezeket a sorokat írom, a döntés már megszületett, az engedély kiváltásra kerül, indulhat a kaland.

Fiam is nagyon szeretne már menni, nem kevésbé a család hölgy tagjai (igaz a „kiscsajszi” még nem volt velünk, de a vizet nagyon szereti), és hát én is imádok kiszakadni egy kicsit a napi robotból, valami Isten háta mögötti helyen, ahol az sem lényeg, hogy fogunk-e halat vagy sem.

Emlékszem, hogy sosem erről szólt. Jó volt együtt lenni, beszélgetni, jó levegőn a természetben ülni, bámulni és akár hallgatni is nagyokat. Álmodozni, hogy mi lesz majd, hogy lesz majd, de jó volt …

Régi álmom, és gyerekkoromban nagyon sokat forgattam horgászatról szóló könyveket, olvastam a 70-es, 80-as évekbeli horgászkalandokról, és nagyon nagyon szerettem a balatoni nádasos történeteket, mert nálunk is sok volt a nádas a tó partján.

Úgyhogy bakancslistás egy nádasos horgászat csónakkal, de idén valószínű a tihanyi Belső-tó lesz a célpont (ez is régi álmom), de nem tartom kizártnak a Balatont sem a megfelelő helyen.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.