Ilyen a próbahét nálunk

Ilyen a próbahét nálunk

Munkáltatóként meg kellett tanulnom, hogy nagyon fontos, hogy jól érezzük magunkat a munkahelyen. Nemcsak én, hanem a kollégáim is. És nem elsősorban arra gondolok, hogy csocsóasztalt viszek be a lakásba. Mondjuk vidám lenne ebédszünetben élőben streamelni a Festők vs. Panelvillanyszerelők meccset.

Nagyon fontos a jövőbeni együttműködésünk szempontjából, hogy milyen a személyiségünk. A miénk adott (főleg az enyém), így olyan emberek érzik jól magukat velünk (és mi is velük), akik hasonlóak hozzánk.

Ez nem azt jelenti, hogy úgy kell viselkedni és gondolkodni, mint én, hanem azt, hogy bizonyos alapvetésekben meg kell, hogy egyezzünk. Ezért a próba hétnek, és ideális esetben a próba heteknek kialakult egy rendszere nálunk, amin mindenkinek végig kell mennie.

A napi munka mellett a mély vízbe dobott kolléga személyisége, rátermettsége és affinitása is előtérbe kerül. Ez nagyon fontos információ számunkra, és felbecsülhetetlen visszajelzés rólunk is a jelentkező részére a további munka szempontjából.

Ugyanakkor az első próbahét végére megismeri a munkafolyamatokat, a rendszer legalapvetőbb elemeit, és el tudja dönteni, hogy szeretne-e még jönni.

Durva, de igaz: egy hét bőven elég, hogy képbe kerüljünk (mind mi, mind a kolléga jelölt), és megtudjuk, hogy lesz-e folytatás.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.