A jó szakembernek is szüksége van a pihenésre

A jó szakembernek is szüksége van a pihenésre

Tegnap egy mondatban már írtam róla, hogy az elmúlt időszak nagyon sűrűre sikeredett. Több dolog is szerepet játszott ebben, és tulajdonképpen jó kis lecke volt számomra.

Amikor elérsz egy célt és eljutsz egy szintre emberileg és szakmailag, akkor úgy alakul, hogy mindenki csak téged akar. Ez tűnhet nagyképűségnek, és lehet az is, de egyszerűen most ez van.

És amikor nehezen mondasz nemet a felkérésekre, mert azt hiszed amúgy már minden sínen van, akkor érnek a legnagyobb meglepetések. De talán ez nem is lényeges, ha van megfelelő pihenésre szánt időd.

Ennek fontosságára nagyon sokáig nem figyeltem. Igaz, ennyire még nem is éreztem azt, hogy mit is jelent ez tulajdonképpen. Ha belegondolok, hogy hiba esetén ember életekkel játszunk!

Ugyanúgy, mint autóvezetés közben: fáradtan nem csak magadat sodrod veszélybe az autóban (elalszol mondjuk), hanem a közlekedés többi résztvevőjét is. Villanyszerelésnél ugyanez van: egy apró hiba, és kész a baj. Odafigyelni, koncentrálni kell. Ez fárasztó.

Ha fáradt vagyok, pihennem kell. És ha nemet mondok egy felkérésre, akkor ez emiatt van. Még ha sokszor tudom, hogy munkát és akár ügyfeleket veszíthetek ezzel.

De eljutottam arra a pontra, amikor mindennél többet ér a precíz, pontos és biztonságos munka.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Lakott lakások specialistái
Villany Péter

Lakott lakások specialistái lettünk

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy időnként a piaci folyamatok hatására az adott időszakban elektromosan felújítandó lakások “típusai” változnak. “Típusok” alatt itt most azt

Havannai nyaralás
Villany Péter

Havannai nyaralás

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos furcsasággal találkoztam, hogy több mint sok (talán

hagyd dolgozni az urakat
Villany Péter

„Hagyd már dolgozni az urakat!”

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos „anomáliával” találkoztam, hogy több mint sok (talán