A jó szakembernek is szüksége van a pihenésre

A jó szakembernek is szüksége van a pihenésre

Tegnap egy mondatban már írtam róla, hogy az elmúlt időszak nagyon sűrűre sikeredett. Több dolog is szerepet játszott ebben, és tulajdonképpen jó kis lecke volt számomra.

Amikor elérsz egy célt és eljutsz egy szintre emberileg és szakmailag, akkor úgy alakul, hogy mindenki csak téged akar. Ez tűnhet nagyképűségnek, és lehet az is, de egyszerűen most ez van.

És amikor nehezen mondasz nemet a felkérésekre, mert azt hiszed amúgy már minden sínen van, akkor érnek a legnagyobb meglepetések. De talán ez nem is lényeges, ha van megfelelő pihenésre szánt időd.

Ennek fontosságára nagyon sokáig nem figyeltem. Igaz, ennyire még nem is éreztem azt, hogy mit is jelent ez tulajdonképpen. Ha belegondolok, hogy hiba esetén ember életekkel játszunk!

Ugyanúgy, mint autóvezetés közben: fáradtan nem csak magadat sodrod veszélybe az autóban (elalszol mondjuk), hanem a közlekedés többi résztvevőjét is. Villanyszerelésnél ugyanez van: egy apró hiba, és kész a baj. Odafigyelni, koncentrálni kell. Ez fárasztó.

Ha fáradt vagyok, pihennem kell. És ha nemet mondok egy felkérésre, akkor ez emiatt van. Még ha sokszor tudom, hogy munkát és akár ügyfeleket veszíthetek ezzel.

De eljutottam arra a pontra, amikor mindennél többet ér a precíz, pontos és biztonságos munka.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Amikor az ajánlásból baj lesz

Minden jól sikerült munka után felmerül az ügyfeleink részéről, hogy miért is nem alapítunk generálkivitelező csapatot, mert ha mindenki olyan profin csinálta volna a dolgát, mint mi, akkor minden rendben lett volna.

Villany Péter

Úgy élsz ahogy a gimnáziumban elképzelted?

Nagyon szeretek munka közben különböző hanganyagokat (újabban pedig podcast-eket) hallgatni. Főleg tanulni szeretek így (van amit előre én mondok fel magamnak), akár szakmai, akár egyéb dolgokról legyen szó.