Hello Péter! – Avagy kaland a parkolóban

A Hello Kitty után szabadon: Hello Péter…

A történet egy kellemes délutánon kezdődött. A bevásárló objektum melletti parkolóban, a kocsiban élveztem a pillanatot, hogy most is időben végeztünk, és “szabad” lesz a péntekem.

Kellemesen sütött a kora márciusi nap. Itt kell megjegyeznem, hogy a szabadság fogalma mindenkiben nagyon eltérő lehet, nekem már az is az, ha nem kell a városba mennem, és piszmoghatok a különböző adminisztrációs teendőkkel.

Ezeken a napokon érzem igazán, hogy nagyon jó kis csapatot sikerült közösen összeraknunk. Gyorsan és pontosan végzünk minden feladatunkkal, és mindenki örül a plusz időnek, amit a családdal vagy a hobbijával tölthet.

Szóval ülök a kocsiban, időm mint a tenger, a tulajdonos csak később tud jönni és azt hiszem éppen egy videót szerkesztgettem arról, hogy mire is figyeljünk, ha lakást veszünk. Mik lehetnek azok az árulkodó jelek, amiket ha észreveszünk, akkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy dolgunk lesz a villannyal.

Érzékeltem, hogy betolatott mellém egy terepjáró, de különösebben nem foglalkoztam vele. 10 perc még, és indulok a lakásba, készítenem kell még a zuhanyzóba szerelt kötődobozról egy videót. Szépen lassan leteszem a telefont, majd fordulok balra, hogy bekössem magam… Ekkor a nyitott ablakon át beköszönt a “szomszéd”:

“Helló Péter! Jók a videóid!”

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.