Farsangon állólámpa voltam

A gyermekeim oktatási intézményében (jól van na, le akartam így írni, pc-nek, azaz politikailag korrektnek kell lenni) mi is megtartottuk a télűző népszokást: farsangoltunk.

Sajnos túl sok időm nem volt készülni az eseményre, mert a munka az nem vár. (Meg a vonat sem, de az egy másik nóta.) De megvolt a látványterv, és minden kellék oda volt “készítve” a megfelelő helyre a garázsban.

De hát ahogy az lenni szokott, és amint arra a “hol van már a tavalyi hó” mondás is utal, nem találtam meg a kellékeket. (Főleg a micisapka kellett volna…) Így nem maradt más hátra, rögtönözni kellett, és ekkor akadt meg a szemem egy lámpabúrán, aminek a belső tartója kényelmesen pont ráillett a fejemre.

Némi okoskodás után még “izzó” is került bele, és már készen is álltunk az indulásra. Fantasztikusan éreztük magunkat és csak annyit mondok, hogy nagyon jól sikerült a “télűzés”, mert rögtön utána meg is érkezett a nappali 15 fok.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.