Farsangon állólámpa voltam

A gyermekeim oktatási intézményében (jól van na, le akartam így írni, pc-nek, azaz politikailag korrektnek kell lenni) mi is megtartottuk a télűző népszokást: farsangoltunk.

Sajnos túl sok időm nem volt készülni az eseményre, mert a munka az nem vár. (Meg a vonat sem, de az egy másik nóta.) De megvolt a látványterv, és minden kellék oda volt “készítve” a megfelelő helyre a garázsban.

De hát ahogy az lenni szokott, és amint arra a “hol van már a tavalyi hó” mondás is utal, nem találtam meg a kellékeket. (Főleg a micisapka kellett volna…) Így nem maradt más hátra, rögtönözni kellett, és ekkor akadt meg a szemem egy lámpabúrán, aminek a belső tartója kényelmesen pont ráillett a fejemre.

Némi okoskodás után még “izzó” is került bele, és már készen is álltunk az indulásra. Fantasztikusan éreztük magunkat és csak annyit mondok, hogy nagyon jól sikerült a “télűzés”, mert rögtön utána meg is érkezett a nappali 15 fok.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Itt a távfűtés vége? Indul a villanyfűtés!

Itt első körben arról szerettem volna írni, hogy ha lassan véget ér a távfűtés időszaka, akkor hidegebb idő esetén bizony mindenhol előkerülnek az elektromos radiátorok és a bazi nagy hősugárzók, és ezek majd jól szétégetik a régi, nem megfelelően karbantartott elektromos hálózatot.

Villany Péter

Köszönet az Index olvasóinak

Be kell vallanom, nem igazán foglalkoztam az elmúlt időszakban azzal, hogy a blog.hu oldalra kikerült írások mit is “okoznak”. Szerencsére nagyon sok segítséget kapok életem párjától, és így komoly terhek kerülnek le a vállamról.