Farsangon állólámpa voltam

A gyermekeim oktatási intézményében (jól van na, le akartam így írni, pc-nek, azaz politikailag korrektnek kell lenni) mi is megtartottuk a télűző népszokást: farsangoltunk.

Sajnos túl sok időm nem volt készülni az eseményre, mert a munka az nem vár. (Meg a vonat sem, de az egy másik nóta.) De megvolt a látványterv, és minden kellék oda volt “készítve” a megfelelő helyre a garázsban.

De hát ahogy az lenni szokott, és amint arra a “hol van már a tavalyi hó” mondás is utal, nem találtam meg a kellékeket. (Főleg a micisapka kellett volna…) Így nem maradt más hátra, rögtönözni kellett, és ekkor akadt meg a szemem egy lámpabúrán, aminek a belső tartója kényelmesen pont ráillett a fejemre.

Némi okoskodás után még “izzó” is került bele, és már készen is álltunk az indulásra. Fantasztikusan éreztük magunkat és csak annyit mondok, hogy nagyon jól sikerült a “télűzés”, mert rögtön utána meg is érkezett a nappali 15 fok.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

A Wase, a kátyú és a villanyszerelés

Munkámból adódóan viszonylag sokat járok Budapest különböző pontjain és útjain. Ilyenkor gyakran igénybe veszem a waze szolgáltatásait, hogy mondjon nekem egy útvonalat. Aztán vagy arra megyek, vagy nem.

Villany Péter

Mit és az AI áram nélkül?

Hétfőn már érintettem azt, hogy energiaigényünk egyre csak növekszik. Ezen belül is az elektromos energia felhasználásunk fokozatosan emelkedik. Ez egy trend a világban, a különböző technikai vívmányok is mind-mind ebbe az irányba mutatnak.

Villany Péter

Mini atomreaktor a zsebedben

Erre mondják majd azt vajon, hogy nagyon pozitív a kisugárzásod? Képzelj el egy 5 Forintost. Na most ha ez megvan, akkor jó ha tudod, hogy ebben a méretben már létezik egy olyan akkumulátor, ami még bár kis energia leadására képes, de 50 évig bírja szuflával.