Havannai nyaralás

Havannai nyaralás

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos furcsasággal találkoztam, hogy több mint sok (talán sokk is?).

Érdekes esetek, amik legtöbbször nem hagytak rossz szájízt maguk mögött, de a békés együttélést az ott lakók között nem feltétlen segítette. 2 ilyen történés maradt meg bennem élénken.

A második az Kuba fővárosában, Havannában történt velünk. Na jó nem is, ez a Havanna Budapest 18. kerületének lakótelepe. Persze méltán híres. Volt egy időszak, amikor igazi kihívás volt ezen a környéken dolgozni. De ez egy másik történet.

Itt érdekesen alakul a délutáni szieszta időbeosztása. Szinte lépcsőházról lépcsőházra változik. Ebből kifolyólag komoly gondok adódnak, amikor egy szomszédos lépcsőházban megengedett az, ami mellette nem. Ritkán hallasz olyan válogatott szidalmakat…

De igazán az a lépcsőház a legkeményebb, ahol a hangos építési munkálatokat 8-12 és 16-20 között lehet végezni. Igen, ebéd után 4 órán keresztül nem lehet zajongani. A legszebb az egészben, hogy tudjátok miért?

Mert a közgyűlésen megszavazták, hogy csendesen tudják nézni a délutáni sorozatokat. Mindez akkor derült ki, amikor a haladás végett a tulajdonos hölgy az ajtó előtt ülve várta a reklamálásokat (azért a folyosón volt egy rács is szerencsére). És mi bentről elcsíptük egy nagyon hangos veszekedés foszlányait: “…de hát így nem hallom a tévét, most megy a … utolsó előtti része!…

Ez az a hely, ahol 12-16 között a tévénézők, 16-20 között meg a munkából és iskolából hazatérők érdekei sérülnek. Szóval Havannán csak nyaralni érdemes?

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.