Furkálhatjuk-e szabadon a panel falát?

A “napelemista kalandok” rendesen csúszik, mert sajnos még mindig nincs itt, aminek itt kellene lennie. A legnagyobb baj ezzel kapcsolatban az, hogy az erre szánt idő ezen a héten letelik. A paneldzsungel ébred, és belevetve magamat a lakótelepek életébe, nem lesz időm ezzel foglalkozni.

De hát ilyen ez a popszakma, ahogy eleink találóan kinyilvánították. Semmi gond, az ebből adódó tehetetlen dühömet majd jól levezetem egy kis véséssel és némi fúrással. Igen-igen. Bizony hétfőn majd jól beleállunk a melóba, aztán lesz ami lesz, minden feszültséget jól levezetünk.

Aztán persze a jó kis vasbeton fal majd jól levezeti hangeffektek formájában a többi panellakóhoz. Ők meg aztán ettől lesznek feszültek. Amit ugyan megpróbálnak hozzánk visszajuttatni, de sajnos ez nem sikerül. Mert a hangeffektek készítése közben “se lát se hall az ember”.

Így a feszültség nőttön nő, és tovább adódik a boltos Micikének. Mert hát “Már 1 hónapja minden nap csak fúrnak-faragnak és összedől az egész ház!”. Ettől boltosunk keze meg-megremeg, ahogy egész nap ezt a feszültséget gyűjti és gyűjti. Este pedig visszatér megnézni a panellakását, amit nappal én “szétszedtem”.

A sok feszültség most éri el azt a kritikus pontot nála, amikor zárlat keletkezik. Ennek a zárlatnak a hatására záródik a telefon két pólusa közötti kapcsolat, és vonal túlsó végére bekapcsol engem. Ahogy mondani szokás: “minden ami a csövön kifér”. Nos, így terjed a feszültség vezetékek és kábelek nélkül, és talál vissza hozzám. Na ettől én megintcsak feszült leszek, és másnap kezdődik elölről.

Ha ezt a sok feszültséget levezetnénk egy átalakított áramtermelésre képes szobabiciklin, nem csak az egészségünk lenne jobb, hanem a fúráshoz szükséges energiát is megtermelhetné a sok ideges ember nekünk. Lehet ez a jövő biznisze számunkra: áramtermelő bicikli bérbeadás.

És hogy végül is lehet-e szabadon furkálni a panel falát? Erről azt hiszem írok inkább majd rendesen.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.