Furkálhatjuk-e szabadon a panel falát?

A “napelemista kalandok” rendesen csúszik, mert sajnos még mindig nincs itt, aminek itt kellene lennie. A legnagyobb baj ezzel kapcsolatban az, hogy az erre szánt idő ezen a héten letelik. A paneldzsungel ébred, és belevetve magamat a lakótelepek életébe, nem lesz időm ezzel foglalkozni.

De hát ilyen ez a popszakma, ahogy eleink találóan kinyilvánították. Semmi gond, az ebből adódó tehetetlen dühömet majd jól levezetem egy kis véséssel és némi fúrással. Igen-igen. Bizony hétfőn majd jól beleállunk a melóba, aztán lesz ami lesz, minden feszültséget jól levezetünk.

Aztán persze a jó kis vasbeton fal majd jól levezeti hangeffektek formájában a többi panellakóhoz. Ők meg aztán ettől lesznek feszültek. Amit ugyan megpróbálnak hozzánk visszajuttatni, de sajnos ez nem sikerül. Mert a hangeffektek készítése közben “se lát se hall az ember”.

Így a feszültség nőttön nő, és tovább adódik a boltos Micikének. Mert hát “Már 1 hónapja minden nap csak fúrnak-faragnak és összedől az egész ház!”. Ettől boltosunk keze meg-megremeg, ahogy egész nap ezt a feszültséget gyűjti és gyűjti. Este pedig visszatér megnézni a panellakását, amit nappal én “szétszedtem”.

A sok feszültség most éri el azt a kritikus pontot nála, amikor zárlat keletkezik. Ennek a zárlatnak a hatására záródik a telefon két pólusa közötti kapcsolat, és vonal túlsó végére bekapcsol engem. Ahogy mondani szokás: “minden ami a csövön kifér”. Nos, így terjed a feszültség vezetékek és kábelek nélkül, és talál vissza hozzám. Na ettől én megintcsak feszült leszek, és másnap kezdődik elölről.

Ha ezt a sok feszültséget levezetnénk egy átalakított áramtermelésre képes szobabiciklin, nem csak az egészségünk lenne jobb, hanem a fúráshoz szükséges energiát is megtermelhetné a sok ideges ember nekünk. Lehet ez a jövő biznisze számunkra: áramtermelő bicikli bérbeadás.

És hogy végül is lehet-e szabadon furkálni a panel falát? Erről azt hiszem írok inkább majd rendesen.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Lakott lakások specialistái
Villany Péter

Lakott lakások specialistái lettünk

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy időnként a piaci folyamatok hatására az adott időszakban elektromosan felújítandó lakások “típusai” változnak. “Típusok” alatt itt most azt

Havannai nyaralás
Villany Péter

Havannai nyaralás

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos furcsasággal találkoztam, hogy több mint sok (talán

hagyd dolgozni az urakat
Villany Péter

„Hagyd már dolgozni az urakat!”

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos „anomáliával” találkoztam, hogy több mint sok (talán