Furkálhatjuk-e szabadon a panel falát?

A “napelemista kalandok” rendesen csúszik, mert sajnos még mindig nincs itt, aminek itt kellene lennie. A legnagyobb baj ezzel kapcsolatban az, hogy az erre szánt idő ezen a héten letelik. A paneldzsungel ébred, és belevetve magamat a lakótelepek életébe, nem lesz időm ezzel foglalkozni.

De hát ilyen ez a popszakma, ahogy eleink találóan kinyilvánították. Semmi gond, az ebből adódó tehetetlen dühömet majd jól levezetem egy kis véséssel és némi fúrással. Igen-igen. Bizony hétfőn majd jól beleállunk a melóba, aztán lesz ami lesz, minden feszültséget jól levezetünk.

Aztán persze a jó kis vasbeton fal majd jól levezeti hangeffektek formájában a többi panellakóhoz. Ők meg aztán ettől lesznek feszültek. Amit ugyan megpróbálnak hozzánk visszajuttatni, de sajnos ez nem sikerül. Mert a hangeffektek készítése közben “se lát se hall az ember”.

Így a feszültség nőttön nő, és tovább adódik a boltos Micikének. Mert hát “Már 1 hónapja minden nap csak fúrnak-faragnak és összedől az egész ház!”. Ettől boltosunk keze meg-megremeg, ahogy egész nap ezt a feszültséget gyűjti és gyűjti. Este pedig visszatér megnézni a panellakását, amit nappal én “szétszedtem”.

A sok feszültség most éri el azt a kritikus pontot nála, amikor zárlat keletkezik. Ennek a zárlatnak a hatására záródik a telefon két pólusa közötti kapcsolat, és vonal túlsó végére bekapcsol engem. Ahogy mondani szokás: “minden ami a csövön kifér”. Nos, így terjed a feszültség vezetékek és kábelek nélkül, és talál vissza hozzám. Na ettől én megintcsak feszült leszek, és másnap kezdődik elölről.

Ha ezt a sok feszültséget levezetnénk egy átalakított áramtermelésre képes szobabiciklin, nem csak az egészségünk lenne jobb, hanem a fúráshoz szükséges energiát is megtermelhetné a sok ideges ember nekünk. Lehet ez a jövő biznisze számunkra: áramtermelő bicikli bérbeadás.

És hogy végül is lehet-e szabadon furkálni a panel falát? Erről azt hiszem írok inkább majd rendesen.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Értem én, de azért ésszel kéne

Azt hiszem múlt hét pénteken adtam fel idén először azt, hogy észérvekkel elmondjam (netán még számokkal is alátámasszam), miért butaság az, amit a telefon másik oldalán kitaláltak.

Villany Péter

Elérheti-e decemberben a 200.-Ft-ot az 1 kWh?

A válasz igen is, meg nem is. Ezt több szempontból is meg kell vizsgálni, és a folyamatokat nem láthatjuk előre, maximum sejthetjük. Fontos, hogy itt csak az áram áráról beszélünk, a kapcsolt rendszerhasználati díjakról (aminek egy része szintén a fogyasztási mennyiséghez van kötve) nem.

Villany Péter

így mérd otthon a fogyasztást

Sajnos sokunkat érint a rezsicsökkentés csökkentése, és még mindig nem látjuk pontosan, hogy akkor mennyi is az annyi (mi például nem kaptunk még számlát!, hozzánk nem ért még ide). Bár sok a bizonytalanság, de már most megtehetjük, hogy segítünk magunkon.