Fővezeték csere? Mi az?

Fővezeték-csere, szabványosítás, teljesítménybővítés, amper bővítés… Ezek mind mind egy-egy területre alkalmazott szavak, amikről mondhatnám, hogy szinonimák.

Bár igazság szerint nem azok, de mind ugyanazt a folyamatot képviselik a “népnyelvben”. És ennek a folyamatnak a tényleges neve a teljesítménybővítés. Erről írtam hosszabb cikket/cikkeket is nemrég, ha érdekel, szívesen belinkelem a kommentekhez.

A teljesítmény bővítésre akkor van szükség, amikor az átalakítás vagy felújítás után több és nagyobb energiaigényű gépet szeretnénk alkalmazni, akár egyszerre is. Egyszerű példa: a gáz főzőlap helyett szeretnénk indukciós főzőlapot.

Ekkor kérvényezni szükséges azt az áramszolgáltatótól (megvan a megfelelő folyamata, erről is van anyagom), hogy több áramot szeretnénk a lakásban használni. Hogy ez engedélyezve legyen, kell különböző szerelés munkálatokat elvégeztetni a mérőóra körül.

Ilyen például a címben írt fővezeték csere is, ami – mint a nevében is benne van – a lakásba “bemenő” “áramszállító” vezeték cseréje. Természetesen ez ennél egy picit bonyolultabb, és több lehetséges megoldás is kínálkozik. Erről szívesen adok tájékoztatást igény esetén, ha felmerül az igény a többletenergiára.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

A Wase, a kátyú és a villanyszerelés

Munkámból adódóan viszonylag sokat járok Budapest különböző pontjain és útjain. Ilyenkor gyakran igénybe veszem a waze szolgáltatásait, hogy mondjon nekem egy útvonalat. Aztán vagy arra megyek, vagy nem.

Villany Péter

Mit és az AI áram nélkül?

Hétfőn már érintettem azt, hogy energiaigényünk egyre csak növekszik. Ezen belül is az elektromos energia felhasználásunk fokozatosan emelkedik. Ez egy trend a világban, a különböző technikai vívmányok is mind-mind ebbe az irányba mutatnak.

Villany Péter

Mini atomreaktor a zsebedben

Erre mondják majd azt vajon, hogy nagyon pozitív a kisugárzásod? Képzelj el egy 5 Forintost. Na most ha ez megvan, akkor jó ha tudod, hogy ebben a méretben már létezik egy olyan akkumulátor, ami még bár kis energia leadására képes, de 50 évig bírja szuflával.