Miért óvakodj az olcsótól, és miért érdemes inkább a drágább szakembert megbízni

Amíg világ a világ, mindig lesznek olcsó és drága szakemberek. Sajnos olyan világot élünk, ahol nagyon nehéz kiválasztani azt, hogy melyikben is bízzunk. Bármennyire is szeretnénk, nincsenek tuti receptek a kiválasztásnál.

Lehet egy olcsó (mondjuk éppen a vállalkozását kezdő) szakember is kiváló, és sajnos lehet egy régi motoros is csak “pénzbeszedő” gép. Persze vannak árulkodó jelek, amik miatt ma már nem olyan nehéz kiszúrni a “kóklereket”. A közösségi média egyik legpozitívabb hozadéka éppen ez: nem tudsz elbújni. Sőt, inkább úgy kell mondjam: nem szabad elbújni!

De visszatérve az eredeti mondandóhoz, általánosságban azonban – a saját példámon okulva – kijelenthető, hogy a drágább szakember valamit biztosan jobban tud. Azt kell mondjam, az adott terület olyan specialistájáról beszélünk, aki már csak “ránéz” és tudja az “igazságot”. 

Nem is elsősorban a sok évnyi tanulásról beszélünk ilyenkor (bár a folyamatos fejlődés egyik elengedhetetlen kelléke a képzésekre járás), hanem a sok-sok évnyi tapasztalatról. A sok kísérlet és tesztelés, hogy a szolgáltatás jobb és jobb legyen.

Mert egy folyamatosan változó (és fejlődő) világban az újabb és újabb ügyfelek folyamatosan változó igényeihez alkalmazkodni kell. Ha az alapok jók, arra építkezni már lehet, és a szolgáltatás sokrétűsége magasabb polcra helyezi a vállalkozást. Az a speciális figyelem, amit ügyfél kap, az ennyit ér.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Ha egy ajtó bezárul…

…kinyílik egy másik. De sokszor olyan sokáig bámuljuk sajnálattal a zárt ajtót, hogy nem vesszük észre azt, amelyik nyitva van. Ugye ismerős nektek is ez

Villany Péter

Szépen szelektíven

Amikor én magam ezt elgondoltam, és bevezettem azt, hogy szelektíven fogunk gyűjteni sok mindent, magam sem gondoltam, hogy ez ilyen szintre jut, és hogy ez

Villany Péter

A pálinka kérdés

A történet nem túl régi. Nem tudom kell-e szégyellni ezt, de az utóbbi időben rákaptunk a 0%-os ízesített sörre. Különösen a meggyes ízesítés jött be