Figyelj Péter, én nem szégyellem

Nem is olyan régen beszéltem pár szót egy szegről-végről ismerőssel. Nagyjából egy időben kezdtük azt a villanyszerelős dolgot, de ő más irányba orientálódott már akkor. Ezt most megírom, ez is Magyarország.

Személy szerint sosem vágytam nagy cégre. Na jó, ez így nem igaz. Valahogy sosem alakult úgy az életem (eleve teljesen más pályára szántam magam annak idején), hogy valami olyan nagy dologgal foglalkozom, ami esetleg saját cég, saját nagy vállalkozás építését hozta volna magával.

Vagy talán nem is igazán van benne a személyiségemben. És így lett ez a villanyszereléssel is. Pont annyian vagyunk, ami még kezelhető, pont annyit dolgozunk, ami még bírható. Talán idén csillant meg a lehetősége először az évek folyamán, hogy lehetne egy nagyot dobbantani.

A dolog bizonyos okok miatt nem valósult meg, de nem is igazán baj ez. Viszont a “haverom” más utat járva megcsinálta magának a tutit. Bár elbeszélése alapján a “nagy támogatások idején” (így hívjuk az elmúlt 2 évet) komoly stresszt élt át (el-elhagyták az emberei, szépen fogalmazva), és emiatt ő is átalakította a cégét.

“Figyelj Péter, én nem szégyellem! K… drágán dolgozom. Nagyon jól, de k… drágán. Ahogy így számolunk, figyelj csak: te 4 hónapig dolgozol ezért a pénzért, nekem, ha egyszer bejön 1 hónapot kell keményen nyomnom, 3 hónapot meg pihenek.”

Hozzátette még:

“Hogy mi lesz jövőre? Majd meglátjuk. Most egyelőre még jól mennek a dolgok. Amiből a visszaesés látszik, hogy úgy néz ki vissza-vissza szivárognak az emberek is hozzám. Valami új támogatásról is suttognak. Majd meglátjuk.”

És tényleg zárszóként: majd meglátjuk.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.