Figyelj Péter, én nem szégyellem

Nem is olyan régen beszéltem pár szót egy szegről-végről ismerőssel. Nagyjából egy időben kezdtük azt a villanyszerelős dolgot, de ő más irányba orientálódott már akkor. Ezt most megírom, ez is Magyarország.

Személy szerint sosem vágytam nagy cégre. Na jó, ez így nem igaz. Valahogy sosem alakult úgy az életem (eleve teljesen más pályára szántam magam annak idején), hogy valami olyan nagy dologgal foglalkozom, ami esetleg saját cég, saját nagy vállalkozás építését hozta volna magával.

Vagy talán nem is igazán van benne a személyiségemben. És így lett ez a villanyszereléssel is. Pont annyian vagyunk, ami még kezelhető, pont annyit dolgozunk, ami még bírható. Talán idén csillant meg a lehetősége először az évek folyamán, hogy lehetne egy nagyot dobbantani.

A dolog bizonyos okok miatt nem valósult meg, de nem is igazán baj ez. Viszont a “haverom” más utat járva megcsinálta magának a tutit. Bár elbeszélése alapján a “nagy támogatások idején” (így hívjuk az elmúlt 2 évet) komoly stresszt élt át (el-elhagyták az emberei, szépen fogalmazva), és emiatt ő is átalakította a cégét.

“Figyelj Péter, én nem szégyellem! K… drágán dolgozom. Nagyon jól, de k… drágán. Ahogy így számolunk, figyelj csak: te 4 hónapig dolgozol ezért a pénzért, nekem, ha egyszer bejön 1 hónapot kell keményen nyomnom, 3 hónapot meg pihenek.”

Hozzátette még:

“Hogy mi lesz jövőre? Majd meglátjuk. Most egyelőre még jól mennek a dolgok. Amiből a visszaesés látszik, hogy úgy néz ki vissza-vissza szivárognak az emberek is hozzám. Valami új támogatásról is suttognak. Majd meglátjuk.”

És tényleg zárszóként: majd meglátjuk.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panelszerelem

Ez most nem egy csöpögős love-story lesz, és még csak arról sincs szó, hogy a szerelmemet, életem párját egy panelház környékén ismertem meg. De ezer szállal kötődöm a nagy szürke tömbökhöz.

Villany Péter

Szárítógép – Érdemes venni?

Az elmúlt időszakban (de előtte is jellemző volt) kettő kérdés mindig felmerül azokban a párokban és családokban, akik panellakást vesznek vagy újítanak fel. Az egyik a konyha elrendezésének kérdése. Kevés olyan panellakás van, ahol a konyha tágasnak mondható, és akár még ebédelni is lehetne benne.

Villany Péter

A tűzoltó készülék nem luxus

De nem ám! Idehaza csak bizonyos körülmények között kötelező, de ha én lennék felelős ezekért a dolgokért, akkor minden autóban és minden háztartásban előírnám a tartását. (Barátomtól tudom, hogy hajókon például kötelező!).