2022-re betelt a naptár

“Hát Péter, betelt a pohár! Se burkoló, se festő, se semmi! Itt állok az anyaggal, és nincs aki fel- és lerakja! És így kicsúszom a támogatás-visszaigénylésből!”

Nem gondoltam volna, hogy így lesz szeptemberben. Furcsa dolog ez, talán kicsit amolyan későn ébredős. És aztán ebből lesz a gyorsan keresős, majd a gyorsan kapkodós. Ebből lesz végül a csúnya munkavégzős, hangosan szidós, Facebook csoportokba írkálós, fejet a falba verős.

Azt azért fontos látni, és ki is kell mondani, hogy egész iparág alakult ki a szorult helyzetben lévő emberek “kizsákmányolására”. Tudom, ez így nagyon szigorúan hangzik, de hát ez van. Tipikusan az utolsó pillanatban lévő, a lehetőségeket még kihasználni/kimaxolni igyekvő fizetőképes keresletet most megtalálja a kínálat.

Bár most nemrég olyannal is találkoztunk, aki eddig még nem is hallott erről a dologról. Csak most, hogy “kissé” csereérett lett a hálózat, hallották a szomszéd sógorának a szomszédjától, aki visszakapta az építkezés felét. Ilyen is van.

Talán nekik még tudunk idén segíteni, bár az ajánlatírás-egyeztetés közben azért felmerültek olyan megoldandó kérdések, amik nem biztos hogy idén már reálisak. Ennek ellenére szépen betelt a 2022-es naptár…

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.