2022-re betelt a naptár

“Hát Péter, betelt a pohár! Se burkoló, se festő, se semmi! Itt állok az anyaggal, és nincs aki fel- és lerakja! És így kicsúszom a támogatás-visszaigénylésből!”

Nem gondoltam volna, hogy így lesz szeptemberben. Furcsa dolog ez, talán kicsit amolyan későn ébredős. És aztán ebből lesz a gyorsan keresős, majd a gyorsan kapkodós. Ebből lesz végül a csúnya munkavégzős, hangosan szidós, Facebook csoportokba írkálós, fejet a falba verős.

Azt azért fontos látni, és ki is kell mondani, hogy egész iparág alakult ki a szorult helyzetben lévő emberek “kizsákmányolására”. Tudom, ez így nagyon szigorúan hangzik, de hát ez van. Tipikusan az utolsó pillanatban lévő, a lehetőségeket még kihasználni/kimaxolni igyekvő fizetőképes keresletet most megtalálja a kínálat.

Bár most nemrég olyannal is találkoztunk, aki eddig még nem is hallott erről a dologról. Csak most, hogy “kissé” csereérett lett a hálózat, hallották a szomszéd sógorának a szomszédjától, aki visszakapta az építkezés felét. Ilyen is van.

Talán nekik még tudunk idén segíteni, bár az ajánlatírás-egyeztetés közben azért felmerültek olyan megoldandó kérdések, amik nem biztos hogy idén már reálisak. Ennek ellenére szépen betelt a 2022-es naptár…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Amikor az ajánlásból baj lesz

Minden jól sikerült munka után felmerül az ügyfeleink részéről, hogy miért is nem alapítunk generálkivitelező csapatot, mert ha mindenki olyan profin csinálta volna a dolgát, mint mi, akkor minden rendben lett volna.

Villany Péter

Úgy élsz ahogy a gimnáziumban elképzelted?

Nagyon szeretek munka közben különböző hanganyagokat (újabban pedig podcast-eket) hallgatni. Főleg tanulni szeretek így (van amit előre én mondok fel magamnak), akár szakmai, akár egyéb dolgokról legyen szó.