2022-re betelt a naptár

“Hát Péter, betelt a pohár! Se burkoló, se festő, se semmi! Itt állok az anyaggal, és nincs aki fel- és lerakja! És így kicsúszom a támogatás-visszaigénylésből!”

Nem gondoltam volna, hogy így lesz szeptemberben. Furcsa dolog ez, talán kicsit amolyan későn ébredős. És aztán ebből lesz a gyorsan keresős, majd a gyorsan kapkodós. Ebből lesz végül a csúnya munkavégzős, hangosan szidós, Facebook csoportokba írkálós, fejet a falba verős.

Azt azért fontos látni, és ki is kell mondani, hogy egész iparág alakult ki a szorult helyzetben lévő emberek “kizsákmányolására”. Tudom, ez így nagyon szigorúan hangzik, de hát ez van. Tipikusan az utolsó pillanatban lévő, a lehetőségeket még kihasználni/kimaxolni igyekvő fizetőképes keresletet most megtalálja a kínálat.

Bár most nemrég olyannal is találkoztunk, aki eddig még nem is hallott erről a dologról. Csak most, hogy “kissé” csereérett lett a hálózat, hallották a szomszéd sógorának a szomszédjától, aki visszakapta az építkezés felét. Ilyen is van.

Talán nekik még tudunk idén segíteni, bár az ajánlatírás-egyeztetés közben azért felmerültek olyan megoldandó kérdések, amik nem biztos hogy idén már reálisak. Ennek ellenére szépen betelt a 2022-es naptár…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Itt a távfűtés vége? Indul a villanyfűtés!

Itt első körben arról szerettem volna írni, hogy ha lassan véget ér a távfűtés időszaka, akkor hidegebb idő esetén bizony mindenhol előkerülnek az elektromos radiátorok és a bazi nagy hősugárzók, és ezek majd jól szétégetik a régi, nem megfelelően karbantartott elektromos hálózatot.

Villany Péter

Köszönet az Index olvasóinak

Be kell vallanom, nem igazán foglalkoztam az elmúlt időszakban azzal, hogy a blog.hu oldalra kikerült írások mit is “okoznak”. Szerencsére nagyon sok segítséget kapok életem párjától, és így komoly terhek kerülnek le a vállamról.