“Erre ráfér 6 WAGO?” – Tényleges feladat

Igen csodálatos a gyermeki elme. A maga “egyszerűségével”, nem bonyolítja túl a dolgokat, tényleg olyannak látja őket, amilyenek. A másik tulajdonsága az őszinteség, de ez egy másik történet.

A mai napra ehhez kapcsolódóan egy feladatot hoztam, amit egy történettel kezdek. Néha elviszem a gyerekeket magammal dolgozni. Általában olyan napokon, amikor olyan feladatok vannak, amik gyorsan elkészülnek és több helyre is megyünk (főleg felmérésre, bejárásra, ha olyan a helyzet).

És természetesen a biztonság ebből a szempontból is kulcskérdés, soha semmilyen veszélynek nincsenek kitéve. Együtt például sosem jöhetnek, mert akkor ott kő kövön nem maradna…

Ebben a konkrét helyzetben megkértem a gyerkőcömet, hogy a tekercsben lévő és előkészített MMFal kábelre tegyen már fel 4 db csatos wago-t. Már elment, amikor hirtelen beugrott, hogy 4-et mondtam neki és nem 3-at (3 színből áll ez az MMFal: barna, kék, zöldsárga).

Hát jó, gondoltam majd visszahozza. Amikor visszatért azt mondja nekem: “Apa, felraktam. De tudod erre még kettő ráfért volna. Feltegyem szerinted?”. Úgy néztem rá, mint borjú az új kapura, “Ezt meg, hogy csinálta?” – gondoltam magamban.

Ezen felbuzdulva a múlt héten feladtam ezt a rejtvényt a kollégámnak is. Ti is gondolkodjatok rajta. Segítségképpen: a képen látható réz kábelről van szó.

Bara-Horváth Péter – „Villany Péter”

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.