“Erre ráfér 6 WAGO?” – Tényleges feladat

Igen csodálatos a gyermeki elme. A maga “egyszerűségével”, nem bonyolítja túl a dolgokat, tényleg olyannak látja őket, amilyenek. A másik tulajdonsága az őszinteség, de ez egy másik történet.

A mai napra ehhez kapcsolódóan egy feladatot hoztam, amit egy történettel kezdek. Néha elviszem a gyerekeket magammal dolgozni. Általában olyan napokon, amikor olyan feladatok vannak, amik gyorsan elkészülnek és több helyre is megyünk (főleg felmérésre, bejárásra, ha olyan a helyzet).

És természetesen a biztonság ebből a szempontból is kulcskérdés, soha semmilyen veszélynek nincsenek kitéve. Együtt például sosem jöhetnek, mert akkor ott kő kövön nem maradna…

Ebben a konkrét helyzetben megkértem a gyerkőcömet, hogy a tekercsben lévő és előkészített MMFal kábelre tegyen már fel 4 db csatos wago-t. Már elment, amikor hirtelen beugrott, hogy 4-et mondtam neki és nem 3-at (3 színből áll ez az MMFal: barna, kék, zöldsárga).

Hát jó, gondoltam majd visszahozza. Amikor visszatért azt mondja nekem: “Apa, felraktam. De tudod erre még kettő ráfért volna. Feltegyem szerinted?”. Úgy néztem rá, mint borjú az új kapura, “Ezt meg, hogy csinálta?” – gondoltam magamban.

Ezen felbuzdulva a múlt héten feladtam ezt a rejtvényt a kollégámnak is. Ti is gondolkodjatok rajta. Segítségképpen: a képen látható réz kábelről van szó.

Bara-Horváth Péter – „Villany Péter”

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

A Wase, a kátyú és a villanyszerelés

Munkámból adódóan viszonylag sokat járok Budapest különböző pontjain és útjain. Ilyenkor gyakran igénybe veszem a waze szolgáltatásait, hogy mondjon nekem egy útvonalat. Aztán vagy arra megyek, vagy nem.

Villany Péter

Mit és az AI áram nélkül?

Hétfőn már érintettem azt, hogy energiaigényünk egyre csak növekszik. Ezen belül is az elektromos energia felhasználásunk fokozatosan emelkedik. Ez egy trend a világban, a különböző technikai vívmányok is mind-mind ebbe az irányba mutatnak.

Villany Péter

Mini atomreaktor a zsebedben

Erre mondják majd azt vajon, hogy nagyon pozitív a kisugárzásod? Képzelj el egy 5 Forintost. Na most ha ez megvan, akkor jó ha tudod, hogy ebben a méretben már létezik egy olyan akkumulátor, ami még bár kis energia leadására képes, de 50 évig bírja szuflával.