„Erre ráfér 6 WAGO?” – Bevezető rész

Igen csodálatos a gyermeki elme. A maga “egyszerűségével”, nem bonyolítja túl a dolgokat, tényleg olyannak látja őket, amilyenek. A másik tulajdonsága az őszinteség, de ez egy másik történet.

Szóval onnan tudom ezt, hogy nálunk is van 2 belőle. Mármint gyerekből. Na jó, igazából lehet hogy 3, mert azt szokták mondani, hogy egy férfi sosem nő fel igazán. És ha ez utóbbit vesszük alapul, akkor igaz az is, hogy nem kettő, hanem három gyerek van idehaza.

Ami miatt ezt írom, az az, hogy néha a villanyszerelésben is fontos az egyszerűség. Sajnos az a tapasztalatom, hogy a végletekig el lehet bonyolítani mindent. És ilyen esetekben nagyobb a hiba lehetősége is.

Minden feladatnak van egy egyszerű (látszólag néha már túl egyszerű is) megoldása. Azután ezt a feladatot meg lehet oldani borzasztó bonyolultan is, csak kérdés, hogy erőforrás szempontjából megéri-e?

Többségében azt lehet mondani, hogy nem, hiszen mind a bekerülési, mind a fenntartási, mind a javítási költsége magasabb lesz, mint egyszerűbb társának. Egyszerűbb alatt nem a gagyira gondolok, hanem arra a profi, de költséghatékony hálózatépítésre, ami minden szempontból megfelel a biztonsági szempontoknak és a modern esztétikai igényeknek.

És mindezt egy panellakásban is meg lehet valósítani. És nem csak lehet, kell is.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.