„Erre ráfér 6 WAGO?” – Bevezető rész

Igen csodálatos a gyermeki elme. A maga “egyszerűségével”, nem bonyolítja túl a dolgokat, tényleg olyannak látja őket, amilyenek. A másik tulajdonsága az őszinteség, de ez egy másik történet.

Szóval onnan tudom ezt, hogy nálunk is van 2 belőle. Mármint gyerekből. Na jó, igazából lehet hogy 3, mert azt szokták mondani, hogy egy férfi sosem nő fel igazán. És ha ez utóbbit vesszük alapul, akkor igaz az is, hogy nem kettő, hanem három gyerek van idehaza.

Ami miatt ezt írom, az az, hogy néha a villanyszerelésben is fontos az egyszerűség. Sajnos az a tapasztalatom, hogy a végletekig el lehet bonyolítani mindent. És ilyen esetekben nagyobb a hiba lehetősége is.

Minden feladatnak van egy egyszerű (látszólag néha már túl egyszerű is) megoldása. Azután ezt a feladatot meg lehet oldani borzasztó bonyolultan is, csak kérdés, hogy erőforrás szempontjából megéri-e?

Többségében azt lehet mondani, hogy nem, hiszen mind a bekerülési, mind a fenntartási, mind a javítási költsége magasabb lesz, mint egyszerűbb társának. Egyszerűbb alatt nem a gagyira gondolok, hanem arra a profi, de költséghatékony hálózatépítésre, ami minden szempontból megfelel a biztonsági szempontoknak és a modern esztétikai igényeknek.

És mindezt egy panellakásban is meg lehet valósítani. És nem csak lehet, kell is.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

A Wase, a kátyú és a villanyszerelés

Munkámból adódóan viszonylag sokat járok Budapest különböző pontjain és útjain. Ilyenkor gyakran igénybe veszem a waze szolgáltatásait, hogy mondjon nekem egy útvonalat. Aztán vagy arra megyek, vagy nem.

Villany Péter

Mit és az AI áram nélkül?

Hétfőn már érintettem azt, hogy energiaigényünk egyre csak növekszik. Ezen belül is az elektromos energia felhasználásunk fokozatosan emelkedik. Ez egy trend a világban, a különböző technikai vívmányok is mind-mind ebbe az irányba mutatnak.

Villany Péter

Mini atomreaktor a zsebedben

Erre mondják majd azt vajon, hogy nagyon pozitív a kisugárzásod? Képzelj el egy 5 Forintost. Na most ha ez megvan, akkor jó ha tudod, hogy ebben a méretben már létezik egy olyan akkumulátor, ami még bár kis energia leadására képes, de 50 évig bírja szuflával.