Elektromos Pokemont készítünk

Gyermekeim iskolájában létezik egy úgynevezett trimeszteri projekt. Ez azt jelenti, hogy egy adott időszakban a gyerkőcnek el kell készítenie egy általa kitalált témakörben egy “bemutatót”.

Ez a téma lehet szinte bármi, amiről lehet írni, olvasni és készíteni bármit. Az a lényeg, hogy adott témán belül elkészüljön egy olyan “mini kiállítás”, amit a szülők majd megtekinthetnek. Szuper alkotásokat láthattunk, látszik a gyerekek egyedisége és a kreativitás óriási ereje.

Testvéremnél most nagyot megy a nintendós Pokémon játék (van némi retro beütése), ami hatással volt/van a fiamra is. Ezért a mostani projekt alkalmával természetesen a Pokémonok bemutatása lett a cél. S hogy azért némileg tematizáljuk is a történetet (merthogy elképesztő mennyiségű Pokémon van), kimondottan az elektromos típusúakra fókuszálunk.

Legismertebb közülük Pikachu (ezért is esett erre a választásunk), akit szinte mindenki ismer.

Érdekes lesz látni, hogy mi sikeredik belőle, mert én magam is kíváncsi vagyok arra, hogy milyen elektromos pokémonok vannak.

Annak idején gondoltam ám rá, hogy milyen jópofa lenne, ha Pikachu lenne a kabalaállata a villanyszerelő csapatnak.

Aztán jött olyan ötlet is, hogy akkor minden csapat kap egy elektromos pokémon nevet. Minden csapat autója egy-egy pokélabda mintájú verda lesz. És a “melósok” pedig a nevüknek megfelelő pokémon mintázatú munkaruhát viselnének (pl. Pikacuék full sárgát).

Nagyon keményen nézett volna ki…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

A Wase, a kátyú és a villanyszerelés

Munkámból adódóan viszonylag sokat járok Budapest különböző pontjain és útjain. Ilyenkor gyakran igénybe veszem a waze szolgáltatásait, hogy mondjon nekem egy útvonalat. Aztán vagy arra megyek, vagy nem.

Villany Péter

Mit és az AI áram nélkül?

Hétfőn már érintettem azt, hogy energiaigényünk egyre csak növekszik. Ezen belül is az elektromos energia felhasználásunk fokozatosan emelkedik. Ez egy trend a világban, a különböző technikai vívmányok is mind-mind ebbe az irányba mutatnak.

Villany Péter

Mini atomreaktor a zsebedben

Erre mondják majd azt vajon, hogy nagyon pozitív a kisugárzásod? Képzelj el egy 5 Forintost. Na most ha ez megvan, akkor jó ha tudod, hogy ebben a méretben már létezik egy olyan akkumulátor, ami még bár kis energia leadására képes, de 50 évig bírja szuflával.