Elektromos Pokemont készítünk

Gyermekeim iskolájában létezik egy úgynevezett trimeszteri projekt. Ez azt jelenti, hogy egy adott időszakban a gyerkőcnek el kell készítenie egy általa kitalált témakörben egy “bemutatót”.

Ez a téma lehet szinte bármi, amiről lehet írni, olvasni és készíteni bármit. Az a lényeg, hogy adott témán belül elkészüljön egy olyan “mini kiállítás”, amit a szülők majd megtekinthetnek. Szuper alkotásokat láthattunk, látszik a gyerekek egyedisége és a kreativitás óriási ereje.

Testvéremnél most nagyot megy a nintendós Pokémon játék (van némi retro beütése), ami hatással volt/van a fiamra is. Ezért a mostani projekt alkalmával természetesen a Pokémonok bemutatása lett a cél. S hogy azért némileg tematizáljuk is a történetet (merthogy elképesztő mennyiségű Pokémon van), kimondottan az elektromos típusúakra fókuszálunk.

Legismertebb közülük Pikachu (ezért is esett erre a választásunk), akit szinte mindenki ismer.

Érdekes lesz látni, hogy mi sikeredik belőle, mert én magam is kíváncsi vagyok arra, hogy milyen elektromos pokémonok vannak.

Annak idején gondoltam ám rá, hogy milyen jópofa lenne, ha Pikachu lenne a kabalaállata a villanyszerelő csapatnak.

Aztán jött olyan ötlet is, hogy akkor minden csapat kap egy elektromos pokémon nevet. Minden csapat autója egy-egy pokélabda mintájú verda lesz. És a “melósok” pedig a nevüknek megfelelő pokémon mintázatú munkaruhát viselnének (pl. Pikacuék full sárgát).

Nagyon keményen nézett volna ki…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

A villanyszerelő és a ChatGPT

Egyszerűen muszáj volt. Annyit olvastam már róla, hogy ki kellett próbálnom nekem is. Haladni kell a korral. Megkérdeztem hát a ChatGPT-t: “Kérlek írj nekem cikket a panel lakások villanyszerelése témájában”.

Villany Péter

Hol fognak elszaporodni az elektromos autók?

A tegnapi írás közben jöttek a gondolataim azzal kapcsolatban, hogy már tavaly sok helyen olvastam a hidrogén autózásról és ennek az elektromos autókkal való összehasonlításáról.