Elektromos Pokemont készítünk

Gyermekeim iskolájában létezik egy úgynevezett trimeszteri projekt. Ez azt jelenti, hogy egy adott időszakban a gyerkőcnek el kell készítenie egy általa kitalált témakörben egy “bemutatót”.

Ez a téma lehet szinte bármi, amiről lehet írni, olvasni és készíteni bármit. Az a lényeg, hogy adott témán belül elkészüljön egy olyan “mini kiállítás”, amit a szülők majd megtekinthetnek. Szuper alkotásokat láthattunk, látszik a gyerekek egyedisége és a kreativitás óriási ereje.

Testvéremnél most nagyot megy a nintendós Pokémon játék (van némi retro beütése), ami hatással volt/van a fiamra is. Ezért a mostani projekt alkalmával természetesen a Pokémonok bemutatása lett a cél. S hogy azért némileg tematizáljuk is a történetet (merthogy elképesztő mennyiségű Pokémon van), kimondottan az elektromos típusúakra fókuszálunk.

Legismertebb közülük Pikachu (ezért is esett erre a választásunk), akit szinte mindenki ismer.

Érdekes lesz látni, hogy mi sikeredik belőle, mert én magam is kíváncsi vagyok arra, hogy milyen elektromos pokémonok vannak.

Annak idején gondoltam ám rá, hogy milyen jópofa lenne, ha Pikachu lenne a kabalaállata a villanyszerelő csapatnak.

Aztán jött olyan ötlet is, hogy akkor minden csapat kap egy elektromos pokémon nevet. Minden csapat autója egy-egy pokélabda mintájú verda lesz. És a “melósok” pedig a nevüknek megfelelő pokémon mintázatú munkaruhát viselnének (pl. Pikacuék full sárgát).

Nagyon keményen nézett volna ki…

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.