Dragon Ball!

Szerintem sokan emlékeztek még a Dragon Ball mesére. Annak idején délutánonként vetítették, nagyjából pont úgy ért haza az ember fia az iskolából. Aztán betiltották, majd átkerült egy késő esti időpontba. Még hellyel-közzel azt is néztem, de már egy idő után az alvás fontosabb volt.

Nem tudom mit szerettem benne, igazán nem. Mai szemmel nézve kissé vontatott is, bár lehet ez csak a felgyorsult világ hibája.

Valamikor pár évvel ezelőtt kaptam egy sugallatot, hogy az akkori céges pólóra a minta legyen a szuper csillagharcos. Mert ugye van a sima villanyszerelő, meg a panel villanyszerelő.

(Korábban már volt egy fura sztorim is ezzel kapcsolatban egy III. kerületi panellakás felmérése közben. Itt a sztori linkje: https://www.facebook.com/photo?fbid=10154589609522010&set=a.434249397009 )

Nemrég egy barátom felhívta a figyelmemet a 2009-es Dragon Ball filmre. És nem mellesleg megjegyezte, hogy egy ilyen harcos feelinget lehetne adni a karakteremnek, ami egy keményebb vasbetonból készült panel lakásokkal foglalkozó villanyszerelőtől amúgy sem esik távol (kell hozzá azért szuperképesség na).

Mivel pontos címet nem tudtam a filmhez, így elkezdtünk keresgélni a fiammal.

Megnéztünk pár rövid videót Son Gokuról, ha már ott voltunk. Az egyik ilyen harc közben Matyi rám nézett, majd visszanézett a mesére, majd megint rám: “Apa, te innen vetted a frizurádat?”

Mit mondhattam volna mást: Igen.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.