De hát ez magának csak 10 perc!

Nehéz szavakba önteni, de biztos mindenki érezte már azt, amikor valami könnyűnek ígérkezik, és a végén igazi szenvedés lesz belőle. A múlt héten két egymást követő napon is így jártam.

Nem okolhatok magamon kívül érte senkit, egyszerűen elkövettem azt a hibát, hogy alul értékeltem az adott feladatot. Sajnos szinte mindig ez van, amikor egy teljesen ismeretlen terepen tevékenykedek.

Úgy tudnám ezt legjobban szemléltetni, mint amikor egy ismeretlen helyen vagy és szükséged lenne egy üveg vízre. A feladat: keresni kell egy boltot és elindulni valamerre. Ilyenkor az egyszerű megoldás az, hogy megkérdezel egy járókelőt, vagy megnézed a térképen.

Esetemben azonban (a villanyszerelésnél) ez 100-ból 1-szer működik. Ha egyáltalán… Egyrészt azért, mert a tulajdonos nem tudja/emlékszik, másrészt aki csinálta, már nincs sehol.

Se rajz, se leírás, se feliratok (vagy ha vannak, azok sem látszanak, kódolvasást pedig nem tanítottak). Ilyenkor nincs más megoldás, mint első körben felfedezni. Megnézni ki, kivel, miért, mikortól. És ez bizony időrabló.

Mert az való igaz, hogy aztán megcsinálni a tényleges munkát már nem sok idő, de mire odáig eljutunk… na az néha egy örökkévalóságnak tűnik…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Az eredeti panel és a villany

Érdekességként gondoltam közzétenni a múlt héten ezt az írást, de sajnos nem mehetünk el szó nélkül mellette. Ezért megérdemel egy hosszabb cikket.

Villany Péter

A LEGNÉPSZERŰBB VIDEÓINK

Érdekes tendenciát figyeltem meg a videómegosztó portálokon: a legnépszerűbb videóink azok, ahol valamit szerelek, szerelünk. Hiába nyomom a legjobb poénokat, hiába mutatnám meg, hogy azért vicces is tud lenni a villanyszerelő élete …