De hát ez magának csak 10 perc!

Nehéz szavakba önteni, de biztos mindenki érezte már azt, amikor valami könnyűnek ígérkezik, és a végén igazi szenvedés lesz belőle. A múlt héten két egymást követő napon is így jártam.

Nem okolhatok magamon kívül érte senkit, egyszerűen elkövettem azt a hibát, hogy alul értékeltem az adott feladatot. Sajnos szinte mindig ez van, amikor egy teljesen ismeretlen terepen tevékenykedek.

Úgy tudnám ezt legjobban szemléltetni, mint amikor egy ismeretlen helyen vagy és szükséged lenne egy üveg vízre. A feladat: keresni kell egy boltot és elindulni valamerre. Ilyenkor az egyszerű megoldás az, hogy megkérdezel egy járókelőt, vagy megnézed a térképen.

Esetemben azonban (a villanyszerelésnél) ez 100-ból 1-szer működik. Ha egyáltalán… Egyrészt azért, mert a tulajdonos nem tudja/emlékszik, másrészt aki csinálta, már nincs sehol.

Se rajz, se leírás, se feliratok (vagy ha vannak, azok sem látszanak, kódolvasást pedig nem tanítottak). Ilyenkor nincs más megoldás, mint első körben felfedezni. Megnézni ki, kivel, miért, mikortól. És ez bizony időrabló.

Mert az való igaz, hogy aztán megcsinálni a tényleges munkát már nem sok idő, de mire odáig eljutunk… na az néha egy örökkévalóságnak tűnik…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.