Becsengettek: Nekünk is

Kezdődik az iskola. Nem volt eseménytelen ez a nyár sem. Függetlenül attól, hogy a tavalyi és tavalyelőtti támogatás-dömping kivezetése elég mélyre taszította az építőipart. Főleg annak is azt a rétegét, akinek nem volt még stabilan felépített háttere.

És mivel sokan voltak úgy vele, hogy milyen jól lehet keresni különböző ehhez kapcsolódó iparágakban, nem is kevesen vágtak bele önálló tevékenységbe. Nem részletezem ennek következményeit, mert ahhoz kevés információval és merítéssel rendelkezem.

A lényeg viszont az, hogy sokan közülük, akik tényleg ügyesek és talpraesettek, vagy már nincsenek az országban, vagy nagyon kacsingatnak. Szomorú ezt látni…

Érdekes ősz elé nézünk.

A napelemesek “vegzálása” megkezdődött, sajnos egy TikTok videón kívül túl sok mindent még mindig nem tudunk. Spekulációk és feltételezések vannak, de egészen addig, amíg a szabály meg nem jelenik leírva és értelmezhetően, addig minden csal vihar egy pohár vízben.

A másik ilyen korábban bedobott csont a köznyelvben városi CSOK-nak nevezett támogatás kivezetése. Ezzel viszont érezhetően elkezdődött egy kis “kapkodás” megint (mint tavaly év végén), aki még teheti élne a lehetőségekkel.

Hogy ezen támogatás kivezetése után mi marad és milyen mélyre zuhan a fővárosi piac? Ezt szerintem lehetetlen innen megjósolni, de érdekes ősz elé nézünk.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

A Wase, a kátyú és a villanyszerelés

Munkámból adódóan viszonylag sokat járok Budapest különböző pontjain és útjain. Ilyenkor gyakran igénybe veszem a waze szolgáltatásait, hogy mondjon nekem egy útvonalat. Aztán vagy arra megyek, vagy nem.

Villany Péter

Mit és az AI áram nélkül?

Hétfőn már érintettem azt, hogy energiaigényünk egyre csak növekszik. Ezen belül is az elektromos energia felhasználásunk fokozatosan emelkedik. Ez egy trend a világban, a különböző technikai vívmányok is mind-mind ebbe az irányba mutatnak.

Villany Péter

Mini atomreaktor a zsebedben

Erre mondják majd azt vajon, hogy nagyon pozitív a kisugárzásod? Képzelj el egy 5 Forintost. Na most ha ez megvan, akkor jó ha tudod, hogy ebben a méretben már létezik egy olyan akkumulátor, ami még bár kis energia leadására képes, de 50 évig bírja szuflával.