Becsengettek: Nekünk is

Kezdődik az iskola. Nem volt eseménytelen ez a nyár sem. Függetlenül attól, hogy a tavalyi és tavalyelőtti támogatás-dömping kivezetése elég mélyre taszította az építőipart. Főleg annak is azt a rétegét, akinek nem volt még stabilan felépített háttere.

És mivel sokan voltak úgy vele, hogy milyen jól lehet keresni különböző ehhez kapcsolódó iparágakban, nem is kevesen vágtak bele önálló tevékenységbe. Nem részletezem ennek következményeit, mert ahhoz kevés információval és merítéssel rendelkezem.

A lényeg viszont az, hogy sokan közülük, akik tényleg ügyesek és talpraesettek, vagy már nincsenek az országban, vagy nagyon kacsingatnak. Szomorú ezt látni…

Érdekes ősz elé nézünk.

A napelemesek “vegzálása” megkezdődött, sajnos egy TikTok videón kívül túl sok mindent még mindig nem tudunk. Spekulációk és feltételezések vannak, de egészen addig, amíg a szabály meg nem jelenik leírva és értelmezhetően, addig minden csal vihar egy pohár vízben.

A másik ilyen korábban bedobott csont a köznyelvben városi CSOK-nak nevezett támogatás kivezetése. Ezzel viszont érezhetően elkezdődött egy kis “kapkodás” megint (mint tavaly év végén), aki még teheti élne a lehetőségekkel.

Hogy ezen támogatás kivezetése után mi marad és milyen mélyre zuhan a fővárosi piac? Ezt szerintem lehetetlen innen megjósolni, de érdekes ősz elé nézünk.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.