Mert az emberek nem olvasnak…

Súlyosnak gondolhatnám a helyzetet, de lehet, hogy ez csak a felgyorsult világ és a modernitás velejárója. Abban a világban, ahol podcastek, videók és hangoskönyvek vesznek minket körül, valóban nehéz megtalálni az olvasás helyét.

És hogy jön ez a villanyszereléshez?

Két okból írok most erről. Egyrészt mert a megkeresések jó része már most is a videóink alapján jönnek, ahol gyakorlatilag ismerőssé válunk az ügyfeleink számára, és a találkozón már így is köszöntenek és tárgyalnak velem. (Elsőre nekem ez egy nagyon furcsa érzés volt.)

Másrészt az elmúlt alkalommal (mondjuk már jól elmúlt, tavaly volt) kipróbáltam, hogy milyen lenne úgy dolgozni, ha van egy kellemes női hang (mint pl. a google fordító hangja), ami végigvezet egy adott folyamaton. Ha tényleg az lesz, ami lesz, akkor ez a jövő.

Lámpa felszerelés házilag. A lámpa dobozában található egyetlen cetlin egy QR kód, amit be kell szkennelni a telefonoddal. App letöltés, elindít. Beírod a keresztneved a “programba”. Felveszed vagy beteszed a fülest, hogy a kezeid szabadok legyenek. Veszel egy mély levegőt, és…

“Vedd fel a kesztyűt. Úgy, nagyon jó. Most a másik kezedre is. Remek. Fogd meg a barna vezetéket. A másik barnát, az a kék. Szuper vagy. Most érintsd meg a végét a fázisceruzával. Nem-nem, az az ácsceruza. Az majd másra kell.”

“Az átlátszó csavarhúzót keresd. Villany Péternek van egy jó cikke arról, miért hívják így, a végén lesz hozzá egy link, meg tudod nézni.” (Máris becsempésztek egy kis reklámot, ugye milyen ügyes?) “Ha megvan, folytassuk. Érintsd a végét a barna vezetékhez. Világít? Ha igen, akkor menj, és kapcsold le a lámpát.”

“Ha nem világít, akkor jó, folytassuk a szerelést. Eddig minden szuper, nagyon ügyes vagy. Most vegyük ki a lámpát a műanyag csomagolásából. Úgy. Óvatosan, mert a búrák nagyon vékony üvegből vannak, és ha eltörik, bár adunk újat, de sokat kell várni a szállításra. Az asszony meg morcos lesz.”

És a többi… Teljesen elképzelhetőnek tartom, hogy eljutunk ide. Ez aztán lehet videós formában, lehet lépésenként, ahol meg kell erősíteni az egyes folyamatokat, vagy lehet akár interaktív módon a mesterséges intelligencia segítségével.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.