Mert az emberek nem olvasnak…

Súlyosnak gondolhatnám a helyzetet, de lehet, hogy ez csak a felgyorsult világ és a modernitás velejárója. Abban a világban, ahol podcastek, videók és hangoskönyvek vesznek minket körül, valóban nehéz megtalálni az olvasás helyét.

És hogy jön ez a villanyszereléshez?

Két okból írok most erről. Egyrészt mert a megkeresések jó része már most is a videóink alapján jönnek, ahol gyakorlatilag ismerőssé válunk az ügyfeleink számára, és a találkozón már így is köszöntenek és tárgyalnak velem. (Elsőre nekem ez egy nagyon furcsa érzés volt.)

Másrészt az elmúlt alkalommal (mondjuk már jól elmúlt, tavaly volt) kipróbáltam, hogy milyen lenne úgy dolgozni, ha van egy kellemes női hang (mint pl. a google fordító hangja), ami végigvezet egy adott folyamaton. Ha tényleg az lesz, ami lesz, akkor ez a jövő.

Lámpa felszerelés házilag. A lámpa dobozában található egyetlen cetlin egy QR kód, amit be kell szkennelni a telefonoddal. App letöltés, elindít. Beírod a keresztneved a “programba”. Felveszed vagy beteszed a fülest, hogy a kezeid szabadok legyenek. Veszel egy mély levegőt, és…

“Vedd fel a kesztyűt. Úgy, nagyon jó. Most a másik kezedre is. Remek. Fogd meg a barna vezetéket. A másik barnát, az a kék. Szuper vagy. Most érintsd meg a végét a fázisceruzával. Nem-nem, az az ácsceruza. Az majd másra kell.”

“Az átlátszó csavarhúzót keresd. Villany Péternek van egy jó cikke arról, miért hívják így, a végén lesz hozzá egy link, meg tudod nézni.” (Máris becsempésztek egy kis reklámot, ugye milyen ügyes?) “Ha megvan, folytassuk. Érintsd a végét a barna vezetékhez. Világít? Ha igen, akkor menj, és kapcsold le a lámpát.”

“Ha nem világít, akkor jó, folytassuk a szerelést. Eddig minden szuper, nagyon ügyes vagy. Most vegyük ki a lámpát a műanyag csomagolásából. Úgy. Óvatosan, mert a búrák nagyon vékony üvegből vannak, és ha eltörik, bár adunk újat, de sokat kell várni a szállításra. Az asszony meg morcos lesz.”

És a többi… Teljesen elképzelhetőnek tartom, hogy eljutunk ide. Ez aztán lehet videós formában, lehet lépésenként, ahol meg kell erősíteni az egyes folyamatokat, vagy lehet akár interaktív módon a mesterséges intelligencia segítségével.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Lakott lakások specialistái
Villany Péter

Lakott lakások specialistái lettünk

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy időnként a piaci folyamatok hatására az adott időszakban elektromosan felújítandó lakások “típusai” változnak. “Típusok” alatt itt most azt

Havannai nyaralás
Villany Péter

Havannai nyaralás

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos furcsasággal találkoztam, hogy több mint sok (talán

hagyd dolgozni az urakat
Villany Péter

„Hagyd már dolgozni az urakat!”

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos „anomáliával” találkoztam, hogy több mint sok (talán