Az indukciós főzőlapok karácsonya

Bár már elmúltak az ünnepek, de kijelenthető. hogy az indukciós főzőlapoknak jó karácsonya volt. Többek között azért, mert annyit adtak el belőlük, mint az előző két évben összesen.

Hogy ennek mi volt oka? Hogy most mentek tönkre a korábban vásárolt és garancia-lejárt termékek (tudod, az urban legend: a garancia idő után 1 nappal). Vagy csak szimplán a zemberek nem tudtak mit venni a zasszonyoknak? Nem lehet tudni pontosan.

Ami viszont biztosan mondható, hogy az egyébként nem erre tervezett vezetékezést a panel lakás konyhájában gyönyörű fénybe öltöztette. Minek ide petárda, ha van főzőlapunk, és azzal is tudjuk gerjeszteni a feszültséget?

De szerencsénkre az év első hete mégsem ezektől az (tűz)esetektől volt hangos. Nem bizony, mert a probléma már a komolyabb baj előtt jelentkezett: az egész lakásban elment az áram. A hiba minden esetben meglett, a fogyasztásmérőnél lévő kismegszakító kapcsolt le.

Sajnos és szerencsére a rendelkezésre álló teljesítmény a főzőlap működtetésére nem volt elegendő, ezért az év első telefonjai az ezzel kapcsolatos érdeklődésekről szóltak. Kivétel nélkül mindenki teljesítménybővítést szeretne az otthonában.

Nem véletlenül minket keresnek, hiszen rendelkezünk a megfelelő tudással, képesítéssel és engedélyekkel is. Természetesen több mindentől függ, megoldható-e a probléma, és egyéb feltételeknek is meg kell felelni, hogy a főzőlap biztonságosan használható legyen.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.