Át akar jönni? Avagy a majdnem villámrandi

A dolog nem mostanában történt ugyan, de egy napokban történt eset kapcsán újra eszembe jutott. És mivel elkezdtem magamban “röhögni”, csak el kellett mesélnem a sztorit a többieknek is.

Történt ez egy olyan lakótelepen, ahol a régi lakók pont elértek a nyugdíjazásig. Ez azért kiemelendő, mert általában nyugalomra vágyva keltek fel minden nap: nem siettek sehova. Sajnos pont ez nem jött össze: akkoriban sokszor dolgoztunk a környéken. Még pont nagyon jó áron voltak a lakások, fiatal, az életet kezdő pároknak ideális volt.

Éppen a régi vezetékeket szedtem ki a helyükről a szomszéd lakás helyéről.

Mivel jól be voltak gipszelve, néhol bizony a gépet is használnom kellett. Nem voltam halk, bár igyekszik az ember lábujjhegyen közlekedni a hangos munka közepette is. Dél körül járt az idő, sok már nem volt hátra, be szerettem volna fejezni. Utána enni, mert éhes voltam már. Nagyon.

Kopogtattak. Tapasztalatból a kukucskát használtam először. (ha esetleg olyan jön, akkor ki tudjak szólni: nincs itthon senki) A szomszédban lakó hölgy volt, láttam már 1-2-szer a héten. Nyitottam az ajtót.

“Át akar jönni?” – se puszi, se pá, egyből bele a közepébe.

“Nem, köszönöm, dolgozom és koszos is vagyok.”

“Na de mit csinál, át akar jönni??”

“Nem szeretnék, hoztam ebédet magammal.”

“Na de komolyan, most át akar jönni vagy mi van???!!!”

(hűha ennek fele sem tréfa – gondoltam magamban – de erőszakos, ha ezt a feleségem otthon megtudja…)

“Köszönöm kedvességét, éhes vagyok, ez tény, de nem szeretnék Önnél ebédelni. Koszos is vagyok, és ha az ebédemet hazaviszem, az a feleségemnek esik majd rosszul. Finomat és jól főz. Kidobni pedig nem szeretném, hazudni meg pláne.”

Elkerekedett a szeme, majd ahogy jött “in medias res”, el is viharzott és becsapta az ajtót. Később derült csak ki, hogy ő a vésésre gondolt, mert azt hitte bontom a közös falat. Jó pár napig téma volt a lépcsőházban a fiatal villanyszerelő, aki azt hitte, megkörnyékezték őt.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.