Amikor „rád rohad a meló”

Szó szerint és a meleg miatt átvitt értelemben is.

Általában azt lehet megfigyelni – és ez független az évszakoktól -, hogy vannak időszakok, amikor egyszerűen annyi dolgod lesz, hogy nem látsz ki belőle. Csinálod, csinálod, csinálod, de csak nem akar elfogyni a tennivaló, és azt érzed, soha nem lesz vége.

Az a véleményem (és a tapasztalatom) ezzel kapcsolatban, hogy le kell tudni az adott dolgokat azon “melegében”. Nagyon kevés feladat tehető át másik időpontra, hiszen szinte minden villanyszerelési munkát muszáj akkor és ott megcsinálni, hogy haladni tudjon mindenki, ne álljon le az egész.

Ezért aztán veszek egy mély levegőt, sűrűn forgatom a naptáramat, és egy előre jól betáblázott hét utáni pihenőnapon elégedetten konstatálom, hogy ezt is megcsináltam. Nem kapkodva, nem összecsapva, hanem mindenki legnagyobb megelégedésére.

És mert a kommandós lét kötelez: “… kis létszámú, kiválóan képzett csoportokban hajtják végre előre jól megtervezett feladataikat.”

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.