A villanyszerelő „női” táskája

Egyik kedves ügyfelemnek szereltem fel a konnektorokat, kapcsolókat és lámpákat. Egy lakásfelújításnak gyakorlatilag ez az utolsó fázisa, a költözés előtt. Ilyenkor 1 napra még birtokba vesszük a lakást.

Ezen alkalommal a tulajdonosok már beköltöztek, mivel ideiglenes világítást és áramvételezési lehetőséget mindig biztosítunk. A fiatal pár hölgy tagja homeofficeban otthonról dolgozott. Hitetlenkedve nézte, hogy minden “problémára” előkerül egy-egy megoldás a gurulós táskámból.

Ezzel kapcsolatban tette aztán azt a megjegyzést, hogy ez az emeletes koffer olyan, mint egy női táska. Ugye mindannyian tudjuk, hogy egy női táska feneketlen mély? Annyi mindennek kell benne lennie, és annyi minden bele is fér, hogy ezt mi férfiak nem tudjuk elképzelni.

De talán a villanyszerelők el tudják képzelni. Nekünk is annyi mindenre szükségünk van egy-egy egyszerűnek tűnő feladat kapcsán, hogy leírhatatlan. Esetemben az is fontos szempont, hogy lehetőség szerint ne kelljen rohangászni ide-oda mindenféle cuccokért.

Komolyan mondom, a következő táska takarításnál átszámoljuk a gyerekekkel, hogy hány különböző fajta cucc van benne. Felírom, és legközelebb, amikor ez a téma előkerül, megkérem majd, hogy számolja össze ő is, mennyi mindent tart a táskájában.

És neked mennyi minden van a táskádban?

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.