A villanyszerelő „női” táskája

Egyik kedves ügyfelemnek szereltem fel a konnektorokat, kapcsolókat és lámpákat. Egy lakásfelújításnak gyakorlatilag ez az utolsó fázisa, a költözés előtt. Ilyenkor 1 napra még birtokba vesszük a lakást.

Ezen alkalommal a tulajdonosok már beköltöztek, mivel ideiglenes világítást és áramvételezési lehetőséget mindig biztosítunk. A fiatal pár hölgy tagja homeofficeban otthonról dolgozott. Hitetlenkedve nézte, hogy minden “problémára” előkerül egy-egy megoldás a gurulós táskámból.

Ezzel kapcsolatban tette aztán azt a megjegyzést, hogy ez az emeletes koffer olyan, mint egy női táska. Ugye mindannyian tudjuk, hogy egy női táska feneketlen mély? Annyi mindennek kell benne lennie, és annyi minden bele is fér, hogy ezt mi férfiak nem tudjuk elképzelni.

De talán a villanyszerelők el tudják képzelni. Nekünk is annyi mindenre szükségünk van egy-egy egyszerűnek tűnő feladat kapcsán, hogy leírhatatlan. Esetemben az is fontos szempont, hogy lehetőség szerint ne kelljen rohangászni ide-oda mindenféle cuccokért.

Komolyan mondom, a következő táska takarításnál átszámoljuk a gyerekekkel, hogy hány különböző fajta cucc van benne. Felírom, és legközelebb, amikor ez a téma előkerül, megkérem majd, hogy számolja össze ő is, mennyi mindent tart a táskájában.

És neked mennyi minden van a táskádban?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

A Wase, a kátyú és a villanyszerelés

Munkámból adódóan viszonylag sokat járok Budapest különböző pontjain és útjain. Ilyenkor gyakran igénybe veszem a waze szolgáltatásait, hogy mondjon nekem egy útvonalat. Aztán vagy arra megyek, vagy nem.

Villany Péter

Mit és az AI áram nélkül?

Hétfőn már érintettem azt, hogy energiaigényünk egyre csak növekszik. Ezen belül is az elektromos energia felhasználásunk fokozatosan emelkedik. Ez egy trend a világban, a különböző technikai vívmányok is mind-mind ebbe az irányba mutatnak.

Villany Péter

Mini atomreaktor a zsebedben

Erre mondják majd azt vajon, hogy nagyon pozitív a kisugárzásod? Képzelj el egy 5 Forintost. Na most ha ez megvan, akkor jó ha tudod, hogy ebben a méretben már létezik egy olyan akkumulátor, ami még bár kis energia leadására képes, de 50 évig bírja szuflával.