A tervezés láthatatlan, de az értéke felbecsülhetetlen

A tervezés láthatatlan, de az értéke felbecsülhetetlen

Elmondom nektek, hogy most vendégmunkásokkal dolgozom együtt a családi ház projekten. Maradjunk annyiban, hogy a vendégmunkás az egy jó szó szerintem, így nincs sértődés és bántódás.

Elégedett lehetek velük, nincs panaszom. Mondjuk egy napom ráment arra, hogy megmutassam, a “főnök” tud dolgozni is (vagy 8 órát véstem megállás nélkül). azóta a tisztelet töretlen. Fura dolog ez, de egészen emberi.

De még így is a csodájára járnak egy dolognak. És már mondogatják nekem, hogy “Á Peti úr, ezzel is készen leszünk mink 2 nap alatt!”. Ilyenkor azért lehűtöm a kedélyeket, és elmondom nekik, hogy még csak most jön a neheze.

Ez egy szép nagy, 3 szintes házikó. Kérésre a legfelső szinten kezdtünk, hogy ott meg tudják csinálni a tető alatti munkálatokat. Ezt tényleg megcsináltuk 2 nap alatt. Nem volt nehéz, nem voltak benne bonyolult dolgok. És a kezdeti nehézségek (mondjuk úgy, nem értjük még fél szavakból egymást) ellenére is jó időt “futottunk”.

Azért megy ilyen jól, mert egy pontos tervet követünk, és ezen terven végigmenve csak automatikusan meg kell csinálni az adott ponthoz tartozó feladatokat. Ez ugyanúgy érvényes rám is, magamnak is ugyanígy kiadom az aznapi penzumot.

Ami durva, és amit biztosan nem értenek sokan körülöttem, hogy egy jó terv nélkül nem lehet így megcsinálni. És igen, rá kell szánni az időt. Ez a tervezés itt ebben az esetben több, mint fél napot vett igénybe. Ez az az idő, ami láthatatlan, amit senki nem gondol, de aminek az értéke felbecsülhetetlen. Rengeteget számít. A kivitelezésnél.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.