Az én kreatív hétvégi reggeli időm

Az én kreatív hétvégi reggeli időm

Valahogy kialakult… Mondjuk tény, hogy hosszú története van az őskortól kezdve, de most nincs idő és tér ennek elmesélésére.

Innen, ahol lakom, hétköznap elég korán el kell indulni a város felé, különben sosem érek be értelmes időben. És a tömött kocsisorok araszolásában részt venni nem az én világom. Elsősorban emiatt kelek korán, de régebben a munkám miatt is korán kellett bejárnom.

Így kialakult bennem a korán kelés “képessége”, nem jár sem fáradtsággal, sem stresszel. Szintén tudatos döntés, hogy a hétvégén is tartom ezt, mert az utazásmentes reggeleken sokkal több időm van a kreatív és adminisztrációs dolgok elvégzésére.

A gyermekeim és az édesanyjuk szerencsére ilyenkor mélyen és sokáig alszanak, így a reggeli készítés előtt bőven van időm saját magamra.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.