A nagy napelemes kristálygömb – Napelemista kalandok

Van ennek az egésznek egy komolyabb bohózat jellege is. És amolyan kenyeret és cirkuszt a népnek. Mert miért is áldoznánk a kiszámíthatóság és következetesség oltárán?

Így visszatekintve az elmúlt időszak történéseire egy dolog elmondható: mindenki belenézett a nagy napelemes kristálygömbbe. És mindenki mást látott benne. Van aki hangot adott neki, és van aki nem. Van akinek igaza lett, és van akinek nem.

Tulajdonképpen nehéz azt mondani, hogy tudjuk mi fog történni, de jósolgatni szabad, azt nem tiltja senki. Szóval a “csepegtetett” információk alapján, most megint mindenki belenéz a kristálygömbbe, lát ezt azt, elmondja vagy nem mondja, aztán majd meglátjuk.

Ami tény, hogy 2024 december 31-ig fel kell oldani a betáplálási tilalmat, különben nincs zsé. És idén március 31-ig meg kell tenni az első lépéseket, illetve közzé kell tenni egy menetrendet a betáplálási tilalom feloldásának lépéseiről.

Most azt rebesgetik, hogy első körben márciusban ez egy 100% napelem támogatás lesz a rászorultaknak. Csak még az adóbevallásokat várják, hogy lássák, mit lehet és mit nem.

Kíváncsian várom a fejleményeket.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Lakott lakások specialistái
Villany Péter

Lakott lakások specialistái lettünk

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy időnként a piaci folyamatok hatására az adott időszakban elektromosan felújítandó lakások “típusai” változnak. “Típusok” alatt itt most azt

Havannai nyaralás
Villany Péter

Havannai nyaralás

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos furcsasággal találkoztam, hogy több mint sok (talán

hagyd dolgozni az urakat
Villany Péter

„Hagyd már dolgozni az urakat!”

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos „anomáliával” találkoztam, hogy több mint sok (talán