A nagy napelemes kristálygömb – Napelemista kalandok

Van ennek az egésznek egy komolyabb bohózat jellege is. És amolyan kenyeret és cirkuszt a népnek. Mert miért is áldoznánk a kiszámíthatóság és következetesség oltárán?

Így visszatekintve az elmúlt időszak történéseire egy dolog elmondható: mindenki belenézett a nagy napelemes kristálygömbbe. És mindenki mást látott benne. Van aki hangot adott neki, és van aki nem. Van akinek igaza lett, és van akinek nem.

Tulajdonképpen nehéz azt mondani, hogy tudjuk mi fog történni, de jósolgatni szabad, azt nem tiltja senki. Szóval a “csepegtetett” információk alapján, most megint mindenki belenéz a kristálygömbbe, lát ezt azt, elmondja vagy nem mondja, aztán majd meglátjuk.

Ami tény, hogy 2024 december 31-ig fel kell oldani a betáplálási tilalmat, különben nincs zsé. És idén március 31-ig meg kell tenni az első lépéseket, illetve közzé kell tenni egy menetrendet a betáplálási tilalom feloldásának lépéseiről.

Most azt rebesgetik, hogy első körben márciusban ez egy 100% napelem támogatás lesz a rászorultaknak. Csak még az adóbevallásokat várják, hogy lássák, mit lehet és mit nem.

Kíváncsian várom a fejleményeket.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Itt a távfűtés vége? Indul a villanyfűtés!

Itt első körben arról szerettem volna írni, hogy ha lassan véget ér a távfűtés időszaka, akkor hidegebb idő esetén bizony mindenhol előkerülnek az elektromos radiátorok és a bazi nagy hősugárzók, és ezek majd jól szétégetik a régi, nem megfelelően karbantartott elektromos hálózatot.

Villany Péter

Köszönet az Index olvasóinak

Be kell vallanom, nem igazán foglalkoztam az elmúlt időszakban azzal, hogy a blog.hu oldalra kikerült írások mit is “okoznak”. Szerencsére nagyon sok segítséget kapok életem párjától, és így komoly terhek kerülnek le a vállamról.