A nagy napelemes kristálygömb – Napelemista kalandok

Van ennek az egésznek egy komolyabb bohózat jellege is. És amolyan kenyeret és cirkuszt a népnek. Mert miért is áldoznánk a kiszámíthatóság és következetesség oltárán?

Így visszatekintve az elmúlt időszak történéseire egy dolog elmondható: mindenki belenézett a nagy napelemes kristálygömbbe. És mindenki mást látott benne. Van aki hangot adott neki, és van aki nem. Van akinek igaza lett, és van akinek nem.

Tulajdonképpen nehéz azt mondani, hogy tudjuk mi fog történni, de jósolgatni szabad, azt nem tiltja senki. Szóval a “csepegtetett” információk alapján, most megint mindenki belenéz a kristálygömbbe, lát ezt azt, elmondja vagy nem mondja, aztán majd meglátjuk.

Ami tény, hogy 2024 december 31-ig fel kell oldani a betáplálási tilalmat, különben nincs zsé. És idén március 31-ig meg kell tenni az első lépéseket, illetve közzé kell tenni egy menetrendet a betáplálási tilalom feloldásának lépéseiről.

Most azt rebesgetik, hogy első körben márciusban ez egy 100% napelem támogatás lesz a rászorultaknak. Csak még az adóbevallásokat várják, hogy lássák, mit lehet és mit nem.

Kíváncsian várom a fejleményeket.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.