A nagy építőipari tili-toli

Ahogy egyre többet forgolódom az építőipar területén – főleg felújítások környékén -, egyre jobban látom, hogy mi miért történik. Nincs birtokomban a Szent Grál (vagy mégis?), de vannak dolgok, amiket megtehetünk az ügyfeleink érdekében.

Igen, az idő faktorról és az ehhez kapcsolódó tervezhetőségről beszélek.

Iszonyúan szenved mindenki attól (ügyfél és szakember egyaránt), ha valami nincs készen időben. Ha amiatt kell tologatni a következő mester időpontját, mert az előző valami miatt valaminek az elkészítésével elcsúszik.

A saját szemszögemből nézve, sosem volt annál rosszabb, mint amikor nem lettem készen. Ha csak fél napot is csúsztam, már ott “toporogtak” körülöttem (hozzáteszem, jogosan). S bár az esetek többségében haladni tudtak, engem borzasztóan idegesített. (Nem érvényes a mondás: “Sok jó ember kis helyen is elfér”.)

Ennek elkerülése érdekében a kollégákkal közösen kialakítottunk egy olyan rendszert, amiben 100% pontosággal meghatározhatóak az egyes folyamatok, ami által a kollégák is sokkal komfortosabban érzik magukat, és biztonságosan becsülhető meg a kivitelezés időtartama.

Természetesen ehhez szükséges néhány feltétel, amit ügyfelünknek biztosítania kell számunkra, de ez igazán nem nagy dolog, és cserébe a kiváló szakmunka mellé pontosan betartott határidőket is kapni fog.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.