A nagy építőipari tili-toli

Ahogy egyre többet forgolódom az építőipar területén – főleg felújítások környékén -, egyre jobban látom, hogy mi miért történik. Nincs birtokomban a Szent Grál (vagy mégis?), de vannak dolgok, amiket megtehetünk az ügyfeleink érdekében.

Igen, az idő faktorról és az ehhez kapcsolódó tervezhetőségről beszélek.

Iszonyúan szenved mindenki attól (ügyfél és szakember egyaránt), ha valami nincs készen időben. Ha amiatt kell tologatni a következő mester időpontját, mert az előző valami miatt valaminek az elkészítésével elcsúszik.

A saját szemszögemből nézve, sosem volt annál rosszabb, mint amikor nem lettem készen. Ha csak fél napot is csúsztam, már ott “toporogtak” körülöttem (hozzáteszem, jogosan). S bár az esetek többségében haladni tudtak, engem borzasztóan idegesített. (Nem érvényes a mondás: “Sok jó ember kis helyen is elfér”.)

Ennek elkerülése érdekében a kollégákkal közösen kialakítottunk egy olyan rendszert, amiben 100% pontosággal meghatározhatóak az egyes folyamatok, ami által a kollégák is sokkal komfortosabban érzik magukat, és biztonságosan becsülhető meg a kivitelezés időtartama.

Természetesen ehhez szükséges néhány feltétel, amit ügyfelünknek biztosítania kell számunkra, de ez igazán nem nagy dolog, és cserébe a kiváló szakmunka mellé pontosan betartott határidőket is kapni fog.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Lakott lakások specialistái
Villany Péter

Lakott lakások specialistái lettünk

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy időnként a piaci folyamatok hatására az adott időszakban elektromosan felújítandó lakások “típusai” változnak. “Típusok” alatt itt most azt

Havannai nyaralás
Villany Péter

Havannai nyaralás

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos furcsasággal találkoztam, hogy több mint sok (talán

hagyd dolgozni az urakat
Villany Péter

„Hagyd már dolgozni az urakat!”

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos „anomáliával” találkoztam, hogy több mint sok (talán