A nagy építőipari tili-toli

Ahogy egyre többet forgolódom az építőipar területén – főleg felújítások környékén -, egyre jobban látom, hogy mi miért történik. Nincs birtokomban a Szent Grál (vagy mégis?), de vannak dolgok, amiket megtehetünk az ügyfeleink érdekében.

Igen, az idő faktorról és az ehhez kapcsolódó tervezhetőségről beszélek.

Iszonyúan szenved mindenki attól (ügyfél és szakember egyaránt), ha valami nincs készen időben. Ha amiatt kell tologatni a következő mester időpontját, mert az előző valami miatt valaminek az elkészítésével elcsúszik.

A saját szemszögemből nézve, sosem volt annál rosszabb, mint amikor nem lettem készen. Ha csak fél napot is csúsztam, már ott “toporogtak” körülöttem (hozzáteszem, jogosan). S bár az esetek többségében haladni tudtak, engem borzasztóan idegesített. (Nem érvényes a mondás: “Sok jó ember kis helyen is elfér”.)

Ennek elkerülése érdekében a kollégákkal közösen kialakítottunk egy olyan rendszert, amiben 100% pontosággal meghatározhatóak az egyes folyamatok, ami által a kollégák is sokkal komfortosabban érzik magukat, és biztonságosan becsülhető meg a kivitelezés időtartama.

Természetesen ehhez szükséges néhány feltétel, amit ügyfelünknek biztosítania kell számunkra, de ez igazán nem nagy dolog, és cserébe a kiváló szakmunka mellé pontosan betartott határidőket is kapni fog.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Az eredeti panel és a villany

Érdekességként gondoltam közzétenni a múlt héten ezt az írást, de sajnos nem mehetünk el szó nélkül mellette. Ezért megérdemel egy hosszabb cikket.

Villany Péter

A LEGNÉPSZERŰBB VIDEÓINK

Érdekes tendenciát figyeltem meg a videómegosztó portálokon: a legnépszerűbb videóink azok, ahol valamit szerelek, szerelünk. Hiába nyomom a legjobb poénokat, hiába mutatnám meg, hogy azért vicces is tud lenni a villanyszerelő élete …