A munkaerőhiány hatása ránk nézve – Van megoldás 1.rész

A munkaerőhiány ránk nézve - Van megoldás 1.rész

Azt hiszem életem ezen időszaka úgy kerül majd be a családom történelemkönyvébe, mint a nagy lehetőségek időszaka. Teljesen függetlenül minden irányzattól és történéstől.

Szétnézve az elért bővülésünk, növekedésünk mellett, új és egyre újabb piacok nyílnak meg, eddig nem létező problémákra kell válaszokat, megoldásokat adnunk, találnunk. S ezek mind-mind potenciális fejlődési lehetőségek.

Ennek a töretlen fejlődésnek egyetlen akadálya, a sokak által ismert, és úton útfélen hangoztatott szakemberhiány. Sajnos meg kell erősítenem: jó munkaerőt találni sem könnyű, olyat meg pláne nem lehet, aki ért is ahhoz, amit csinál (de minimum szeretne érteni).

Azonban hála a folyamatos piaci jelenlétnek, és nektek olvasóknak, időről időre mellénk sodródik a megfelelő ember. Az az ember, aki szeretné azt csinálni amit mi (ez mondjuk alap, mert aki vízvezetéket szeretne szerelni, nálunk azt nem tudja megtanulni), úgy ahogy mi, és el tudja képzelni, hogy a jövőben ebből tartja el magát és családját.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.