A munkaerőhiány hatása ránk nézve – Van megoldás 1.rész

A munkaerőhiány ránk nézve - Van megoldás 1.rész

Azt hiszem életem ezen időszaka úgy kerül majd be a családom történelemkönyvébe, mint a nagy lehetőségek időszaka. Teljesen függetlenül minden irányzattól és történéstől.

Szétnézve az elért bővülésünk, növekedésünk mellett, új és egyre újabb piacok nyílnak meg, eddig nem létező problémákra kell válaszokat, megoldásokat adnunk, találnunk. S ezek mind-mind potenciális fejlődési lehetőségek.

Ennek a töretlen fejlődésnek egyetlen akadálya, a sokak által ismert, és úton útfélen hangoztatott szakemberhiány. Sajnos meg kell erősítenem: jó munkaerőt találni sem könnyű, olyat meg pláne nem lehet, aki ért is ahhoz, amit csinál (de minimum szeretne érteni).

Azonban hála a folyamatos piaci jelenlétnek, és nektek olvasóknak, időről időre mellénk sodródik a megfelelő ember. Az az ember, aki szeretné azt csinálni amit mi (ez mondjuk alap, mert aki vízvezetéket szeretne szerelni, nálunk azt nem tudja megtanulni), úgy ahogy mi, és el tudja képzelni, hogy a jövőben ebből tartja el magát és családját.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.