A maximalizmus árnyoldalai és szépségei

Tapasztalataim szerint több megoldás is kínálkozik egy nehéz helyzet megoldására. De adott pillanatban csak egy döntésen múlik, hogy melyik irányt választod. Engedhetsz az elvárásokból, és akkor könnyebb lesz a munka fizikai része. De ebben a pillanatban veszíted el azt, aki valójában vagy, s amiért szeretnek.

A maximalizmus árnyoldala mindenképpen az, hogy nem enged félmunkát végezni, és ezáltal nem tudsz időt spórolni, ha éppen időszűkében vagy. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha valami már kb. 90%-on is megfelel, akkor is 100% nyújtasz. Ez nem a kóros maximalizmus egyébként, hanem azoknak az apróságoknak az elvégzése, amikkel a szolgáltatásod színvonalát emeled.

Fontos azonban megjegyeznem, hogy itt nem a villanyszereléshez nagyon szorosan köthető műveletekről van szó. Azokban nincs kompromisszum, ott a 100% a minimum elvárás. Mert ez esetben a 90% azt jelentené, hogy 10% esélyt adunk valamilyen hibára, ami akár emberéletbe is kerülhet.

A 90% megfelelő kijelentés elsősorban az olyan kísérő műveletekre vonatkozik, mint pl. a takarítás, a szemét gyűjtés, a kábelek és falak visszajavítása, stb. Tehát azok a munkafolyamatok, amik meg nem ölnek ugyan, de tapasztalataim szerint a lehető legnagyobb hatással vannak a saját magunk és mások általi megítélésünkre.

És ezzel tulajdonképpen el is érkeztünk a maximalizmus szépségeihez. Egyrészt az apró pici “fondorlatok” a későbbi munkavégzésünket könnyítik meg. Másrészt csak rá kell nézni az ajánlásokra, amiket kapunk, és egyből megértitek, miről is van szó.

Ezúton köszönöm szépen nektek az ajánlásokat és a véleményeket, sok erőt adnak nekem.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.