A maximalizmus árnyoldalai és szépségei

Tapasztalataim szerint több megoldás is kínálkozik egy nehéz helyzet megoldására. De adott pillanatban csak egy döntésen múlik, hogy melyik irányt választod. Engedhetsz az elvárásokból, és akkor könnyebb lesz a munka fizikai része. De ebben a pillanatban veszíted el azt, aki valójában vagy, s amiért szeretnek.

A maximalizmus árnyoldala mindenképpen az, hogy nem enged félmunkát végezni, és ezáltal nem tudsz időt spórolni, ha éppen időszűkében vagy. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha valami már kb. 90%-on is megfelel, akkor is 100% nyújtasz. Ez nem a kóros maximalizmus egyébként, hanem azoknak az apróságoknak az elvégzése, amikkel a szolgáltatásod színvonalát emeled.

Fontos azonban megjegyeznem, hogy itt nem a villanyszereléshez nagyon szorosan köthető műveletekről van szó. Azokban nincs kompromisszum, ott a 100% a minimum elvárás. Mert ez esetben a 90% azt jelentené, hogy 10% esélyt adunk valamilyen hibára, ami akár emberéletbe is kerülhet.

A 90% megfelelő kijelentés elsősorban az olyan kísérő műveletekre vonatkozik, mint pl. a takarítás, a szemét gyűjtés, a kábelek és falak visszajavítása, stb. Tehát azok a munkafolyamatok, amik meg nem ölnek ugyan, de tapasztalataim szerint a lehető legnagyobb hatással vannak a saját magunk és mások általi megítélésünkre.

És ezzel tulajdonképpen el is érkeztünk a maximalizmus szépségeihez. Egyrészt az apró pici “fondorlatok” a későbbi munkavégzésünket könnyítik meg. Másrészt csak rá kell nézni az ajánlásokra, amiket kapunk, és egyből megértitek, miről is van szó.

Ezúton köszönöm szépen nektek az ajánlásokat és a véleményeket, sok erőt adnak nekem.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panelszerelem

Ez most nem egy csöpögős love-story lesz, és még csak arról sincs szó, hogy a szerelmemet, életem párját egy panelház környékén ismertem meg. De ezer szállal kötődöm a nagy szürke tömbökhöz.

Villany Péter

Szárítógép – Érdemes venni?

Az elmúlt időszakban (de előtte is jellemző volt) kettő kérdés mindig felmerül azokban a párokban és családokban, akik panellakást vesznek vagy újítanak fel. Az egyik a konyha elrendezésének kérdése. Kevés olyan panellakás van, ahol a konyha tágasnak mondható, és akár még ebédelni is lehetne benne.

Villany Péter

A tűzoltó készülék nem luxus

De nem ám! Idehaza csak bizonyos körülmények között kötelező, de ha én lennék felelős ezekért a dolgokért, akkor minden autóban és minden háztartásban előírnám a tartását. (Barátomtól tudom, hogy hajókon például kötelező!).