A maximalizmus árnyoldalai és szépségei

Tapasztalataim szerint több megoldás is kínálkozik egy nehéz helyzet megoldására. De adott pillanatban csak egy döntésen múlik, hogy melyik irányt választod. Engedhetsz az elvárásokból, és akkor könnyebb lesz a munka fizikai része. De ebben a pillanatban veszíted el azt, aki valójában vagy, s amiért szeretnek.

A maximalizmus árnyoldala mindenképpen az, hogy nem enged félmunkát végezni, és ezáltal nem tudsz időt spórolni, ha éppen időszűkében vagy. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha valami már kb. 90%-on is megfelel, akkor is 100% nyújtasz. Ez nem a kóros maximalizmus egyébként, hanem azoknak az apróságoknak az elvégzése, amikkel a szolgáltatásod színvonalát emeled.

Fontos azonban megjegyeznem, hogy itt nem a villanyszereléshez nagyon szorosan köthető műveletekről van szó. Azokban nincs kompromisszum, ott a 100% a minimum elvárás. Mert ez esetben a 90% azt jelentené, hogy 10% esélyt adunk valamilyen hibára, ami akár emberéletbe is kerülhet.

A 90% megfelelő kijelentés elsősorban az olyan kísérő műveletekre vonatkozik, mint pl. a takarítás, a szemét gyűjtés, a kábelek és falak visszajavítása, stb. Tehát azok a munkafolyamatok, amik meg nem ölnek ugyan, de tapasztalataim szerint a lehető legnagyobb hatással vannak a saját magunk és mások általi megítélésünkre.

És ezzel tulajdonképpen el is érkeztünk a maximalizmus szépségeihez. Egyrészt az apró pici “fondorlatok” a későbbi munkavégzésünket könnyítik meg. Másrészt csak rá kell nézni az ajánlásokra, amiket kapunk, és egyből megértitek, miről is van szó.

Ezúton köszönöm szépen nektek az ajánlásokat és a véleményeket, sok erőt adnak nekem.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.