A maximalizmus árnyoldalai és szépségei

Tapasztalataim szerint több megoldás is kínálkozik egy nehéz helyzet megoldására. De adott pillanatban csak egy döntésen múlik, hogy melyik irányt választod. Engedhetsz az elvárásokból, és akkor könnyebb lesz a munka fizikai része. De ebben a pillanatban veszíted el azt, aki valójában vagy, s amiért szeretnek.

A maximalizmus árnyoldala mindenképpen az, hogy nem enged félmunkát végezni, és ezáltal nem tudsz időt spórolni, ha éppen időszűkében vagy. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha valami már kb. 90%-on is megfelel, akkor is 100% nyújtasz. Ez nem a kóros maximalizmus egyébként, hanem azoknak az apróságoknak az elvégzése, amikkel a szolgáltatásod színvonalát emeled.

Fontos azonban megjegyeznem, hogy itt nem a villanyszereléshez nagyon szorosan köthető műveletekről van szó. Azokban nincs kompromisszum, ott a 100% a minimum elvárás. Mert ez esetben a 90% azt jelentené, hogy 10% esélyt adunk valamilyen hibára, ami akár emberéletbe is kerülhet.

A 90% megfelelő kijelentés elsősorban az olyan kísérő műveletekre vonatkozik, mint pl. a takarítás, a szemét gyűjtés, a kábelek és falak visszajavítása, stb. Tehát azok a munkafolyamatok, amik meg nem ölnek ugyan, de tapasztalataim szerint a lehető legnagyobb hatással vannak a saját magunk és mások általi megítélésünkre.

És ezzel tulajdonképpen el is érkeztünk a maximalizmus szépségeihez. Egyrészt az apró pici “fondorlatok” a későbbi munkavégzésünket könnyítik meg. Másrészt csak rá kell nézni az ajánlásokra, amiket kapunk, és egyből megértitek, miről is van szó.

Ezúton köszönöm szépen nektek az ajánlásokat és a véleményeket, sok erőt adnak nekem.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Az ügyfél nem gyóntatópap

Van egy nagyon kedves ismerősöm, aki nem olyan régen felhívott. Megkérdezte, hogy esetleg tudok-e számára munkát. Elmesélte, hogy az elmúlt időszakban nagyon nehéz az élete, egyszerűen eltűntek az ügyfelek.

Villany Péter

Ionizáló hajszárító – az érzés, amikor megvág az áram

Talán sokan ismerik azt az érzést, amikor hajszárítás után a csaphoz, vízhez vagy szinte bármilyen tárgyhoz hozzáérve csípést érzékelünk egy pattanó hang kíséretében, és elrántjuk a kezünket? Ugyanez tapasztalható néha a bevásárlókocsin is.