A biztonság mindenek felett

A tegnapi cikkemben már jeleztem, hogy a BIZTONSÁG a villanyszerelő életében központi szerepet kell hogy játsszon. Mind a szerelési biztonság (szabványok ismerete), mind a munkahelyi biztonság (a munkaterület rendben tartása). Ez gyakorlatilag elengedhetetlen.

Ha ez a biztonság kéz a kézben jár az esztétikummal (szép munka, szépen dolgozva) és a hatékonysággal (megtervezve, végrehajtva), akkor igazán nem lehet panasz egy szakember munkájára.

Mondok egy egyszerű saját példát:

Amikor egy jövőbeni konnektor dobozának és a hozzá vezető csőnek előkészítem a helyet, akkor azt lehet gyorsan, “odahányva” (mert majd a vakolat, meg a festő megoldja), és lehet picit lassabban (1-2 perc max, tényleg) és odafigyelve (álljon már az ott rendesen).

Az első esetben a kábelek áthúzásánál és/vagy a legvégén a szerelvények felrakásánál szembesülhetünk azzal a problémával, hogy nem úgy áll, nem ott van a cső, nem megy át a vezeték, nem fér el rendesen a konnektor, stb. … és ha meg is lehet oldani, időben szerintetek mennyit vesz el ez a javítgatás, próbálgatás?

Ugye szerintetek sem 1-2 perc?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.