Visszatérünk!

Visszatérünk!

Majd vissza, igen, de most még nem . Pihennünk kell. De ez esetünkben inkább azt jelenti, hogy mást csinálni.

Ez a hét egy kicsit lazábbra sikerült, mert ez a hét már a buliról szólt (tegnap jól sikerült esküvőn voltunk), és ezen a héten pótoltam be az összes elmaradt nem villanyszereléshez kapcsolódó apróbb munkát.

Jövő héttől azonban újult erővel kezdődnek a kísérletezések: megérkezett végre a fogyasztásmérős aljzat (amivel remélem sikerül megoldanom a dolgokat) és elsősorban ezt kell működésre bírnom. Ha ez sikerül, akkor ebből kell még beszereznem pár darabot, és utána ezeket összehangolni.

A cél ugyanis az lenne, hogy utólagos megoldással (bontás és komolyabb beavatkozás nélkül) mérhetővé tegyem egyszerre több háztartási gép adott pillanatban felvett áramát. És ezt egy idő grafikonon ábrázolni tudjam. Hogy láthatóvá váljon: elegendő-e az adott teljesítmény az adott háztartásban.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.