Visszatérünk!

Visszatérünk!

Majd vissza, igen, de most még nem . Pihennünk kell. De ez esetünkben inkább azt jelenti, hogy mást csinálni.

Ez a hét egy kicsit lazábbra sikerült, mert ez a hét már a buliról szólt (tegnap jól sikerült esküvőn voltunk), és ezen a héten pótoltam be az összes elmaradt nem villanyszereléshez kapcsolódó apróbb munkát.

Jövő héttől azonban újult erővel kezdődnek a kísérletezések: megérkezett végre a fogyasztásmérős aljzat (amivel remélem sikerül megoldanom a dolgokat) és elsősorban ezt kell működésre bírnom. Ha ez sikerül, akkor ebből kell még beszereznem pár darabot, és utána ezeket összehangolni.

A cél ugyanis az lenne, hogy utólagos megoldással (bontás és komolyabb beavatkozás nélkül) mérhetővé tegyem egyszerre több háztartási gép adott pillanatban felvett áramát. És ezt egy idő grafikonon ábrázolni tudjam. Hogy láthatóvá váljon: elegendő-e az adott teljesítmény az adott háztartásban.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Van olcsó rossz minőség, és drágább jó minőség

Amellett, hogy az utóbbi időben a hiszékenység vámszedői újra gyűjtik a skalpokat, mindig is voltak kóklerek. Kíváncsiságból rákerestem a jelentésére, és meglepődve olvastam, hogy a kókler nem a hozzá nem értő vagy a rossz munkát végző ember szinonimája.

Villany Péter

A villany sikló

Végre egy kis kikapcsolódás. Úgy érzem ez már járt nekem az utóbbi idők nagy hajtása után. Jólesett “elbújni” a világ elől. Úgyhogy aki esetleg nem ért el, attól elnézést kérek, és a héten minden elmaradásom bepótolom.