Visszatérünk!

Visszatérünk!

Majd vissza, igen, de most még nem . Pihennünk kell. De ez esetünkben inkább azt jelenti, hogy mást csinálni.

Ez a hét egy kicsit lazábbra sikerült, mert ez a hét már a buliról szólt (tegnap jól sikerült esküvőn voltunk), és ezen a héten pótoltam be az összes elmaradt nem villanyszereléshez kapcsolódó apróbb munkát.

Jövő héttől azonban újult erővel kezdődnek a kísérletezések: megérkezett végre a fogyasztásmérős aljzat (amivel remélem sikerül megoldanom a dolgokat) és elsősorban ezt kell működésre bírnom. Ha ez sikerül, akkor ebből kell még beszereznem pár darabot, és utána ezeket összehangolni.

A cél ugyanis az lenne, hogy utólagos megoldással (bontás és komolyabb beavatkozás nélkül) mérhetővé tegyem egyszerre több háztartási gép adott pillanatban felvett áramát. És ezt egy idő grafikonon ábrázolni tudjam. Hogy láthatóvá váljon: elegendő-e az adott teljesítmény az adott háztartásban.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Csótány a lámpában!

Címnek inkább azt szerettem volna adni, hogy “A lámpa varázshatalmú szelleme”, de az nem fedte volna le igazán mondanivalót. A történet a múlt héten történt, amikor a munkáink többsége szerelvényezés volt.

Villany Péter

Te jó ég! Itt bányásztak! És én nem is tudtam!

Még kicsit visszatérve a tegnapi napelemes-leállításos írásomra, illetve azt ezt ihlető podcast-re, egy fontos dologgal találkoztam. Teljesen “véletlenül” dobta fel az egyik közösségi médium a régi bányász vasutakhoz tartozó kiállítást.

Villany Péter

Az öreg megmondja – Napelemista kalandok

Kedves barátom hívta fel a figyelmem egy videóra, ami az elmúlt időszak “lerágott” csontjáról szól. De nem akárhogyan, hanem idősebb szakemberek szemével. Akiknek már mindegy, hogy mit mondanak. (ergó nem kell pc-nek, azaz politikailag korrektnek lenniük, hogy ne bántsanak meg a véleményükkel senkit)