Virtuális valóság – Első benyomás

Egy fárasztó nap után, csendesen hanyatt fekve behunyod a szemed, és egy másik világban találod magad. A gyerekek már alszanak, és végre csak a tiéd az összes gondolatod. Egyedül vagy, nem nyüzsög senki és semmi.

Na ilyen volt az első érzésem ebben a világban. Felvettem a VR szemüveget. Egy gyönyörű szobában voltam, elsőre teljesen egyedül. Lélegzetelállító kilátás a Grand Canyonra, éles formák és iszonyúan élethű képek körben.

Nem is képek! Teljesen olyan volt, mintha ott lennék. Egy háznak a nappalijában, ahonnan pazar körpanoráma nyílik a tájra. A tájra, ami annyira élesnek és élethűnek tűnik. Ahogyan körben forogsz, és közeledsz vagy távolodsz a tárgyaktól, valóban úgy érzed, hogy ez a valóság.

Az első jó pár percnyi ámulat után rájössz, hogy ez azért nem az. És az élményen rontott aztán, hogy végül mindenféle gombokat kellett nyomogatni, hogy még több mindent láthassak. De valami elképesztő volt az egész.

Vajon tényleg az a terv, hogy a jövőben ezt használva ne mászkáljunk sehova?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

A furfangos telepi macska

Meleg nyári napokon, otthon nagymamámnál megszokott volt a hűvös ablakpárkányon vagy a farakás tövében “sütkérező” macska látványa. Irigyeltük is mindig őket, bár egy ideje már nem találkoztam hasonlóval.

Villany Péter

Kemping bringa és dinamó

Ha Ljubljanában jársz, feltétlenül úgy menj oda, hogy biciklit viszel magaddal. Persze lehet használni a helyi bérelhető dolgokat is, de az biztos, hogy az autót az ott tartózkodásod alatt nem kell használnod.

Villany Péter

Lámpát akarsz? Hallgass a panel legyekre!

Bár viszonylag régi megfigyelés, mégis mindig, és mindig fennakadok rajta. Általában április közepétől október közepéig figyelhető meg ez a jelenség, mert ekkor már érdemes munka közben egész nap szellőztetni.