Virtuális valóság – Első benyomás

Egy fárasztó nap után, csendesen hanyatt fekve behunyod a szemed, és egy másik világban találod magad. A gyerekek már alszanak, és végre csak a tiéd az összes gondolatod. Egyedül vagy, nem nyüzsög senki és semmi.

Na ilyen volt az első érzésem ebben a világban. Felvettem a VR szemüveget. Egy gyönyörű szobában voltam, elsőre teljesen egyedül. Lélegzetelállító kilátás a Grand Canyonra, éles formák és iszonyúan élethű képek körben.

Nem is képek! Teljesen olyan volt, mintha ott lennék. Egy háznak a nappalijában, ahonnan pazar körpanoráma nyílik a tájra. A tájra, ami annyira élesnek és élethűnek tűnik. Ahogyan körben forogsz, és közeledsz vagy távolodsz a tárgyaktól, valóban úgy érzed, hogy ez a valóság.

Az első jó pár percnyi ámulat után rájössz, hogy ez azért nem az. És az élményen rontott aztán, hogy végül mindenféle gombokat kellett nyomogatni, hogy még több mindent láthassak. De valami elképesztő volt az egész.

Vajon tényleg az a terv, hogy a jövőben ezt használva ne mászkáljunk sehova?

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.