Virtuális valóság – Első benyomás

Egy fárasztó nap után, csendesen hanyatt fekve behunyod a szemed, és egy másik világban találod magad. A gyerekek már alszanak, és végre csak a tiéd az összes gondolatod. Egyedül vagy, nem nyüzsög senki és semmi.

Na ilyen volt az első érzésem ebben a világban. Felvettem a VR szemüveget. Egy gyönyörű szobában voltam, elsőre teljesen egyedül. Lélegzetelállító kilátás a Grand Canyonra, éles formák és iszonyúan élethű képek körben.

Nem is képek! Teljesen olyan volt, mintha ott lennék. Egy háznak a nappalijában, ahonnan pazar körpanoráma nyílik a tájra. A tájra, ami annyira élesnek és élethűnek tűnik. Ahogyan körben forogsz, és közeledsz vagy távolodsz a tárgyaktól, valóban úgy érzed, hogy ez a valóság.

Az első jó pár percnyi ámulat után rájössz, hogy ez azért nem az. És az élményen rontott aztán, hogy végül mindenféle gombokat kellett nyomogatni, hogy még több mindent láthassak. De valami elképesztő volt az egész.

Vajon tényleg az a terv, hogy a jövőben ezt használva ne mászkáljunk sehova?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Értem én, de azért ésszel kéne

Azt hiszem múlt hét pénteken adtam fel idén először azt, hogy észérvekkel elmondjam (netán még számokkal is alátámasszam), miért butaság az, amit a telefon másik oldalán kitaláltak.

Villany Péter

Elérheti-e decemberben a 200.-Ft-ot az 1 kWh?

A válasz igen is, meg nem is. Ezt több szempontból is meg kell vizsgálni, és a folyamatokat nem láthatjuk előre, maximum sejthetjük. Fontos, hogy itt csak az áram áráról beszélünk, a kapcsolt rendszerhasználati díjakról (aminek egy része szintén a fogyasztási mennyiséghez van kötve) nem.

Villany Péter

így mérd otthon a fogyasztást

Sajnos sokunkat érint a rezsicsökkentés csökkentése, és még mindig nem látjuk pontosan, hogy akkor mennyi is az annyi (mi például nem kaptunk még számlát!, hozzánk nem ért még ide). Bár sok a bizonytalanság, de már most megtehetjük, hogy segítünk magunkon.