Virtuális valóság – Első benyomás

Egy fárasztó nap után, csendesen hanyatt fekve behunyod a szemed, és egy másik világban találod magad. A gyerekek már alszanak, és végre csak a tiéd az összes gondolatod. Egyedül vagy, nem nyüzsög senki és semmi.

Na ilyen volt az első érzésem ebben a világban. Felvettem a VR szemüveget. Egy gyönyörű szobában voltam, elsőre teljesen egyedül. Lélegzetelállító kilátás a Grand Canyonra, éles formák és iszonyúan élethű képek körben.

Nem is képek! Teljesen olyan volt, mintha ott lennék. Egy háznak a nappalijában, ahonnan pazar körpanoráma nyílik a tájra. A tájra, ami annyira élesnek és élethűnek tűnik. Ahogyan körben forogsz, és közeledsz vagy távolodsz a tárgyaktól, valóban úgy érzed, hogy ez a valóság.

Az első jó pár percnyi ámulat után rájössz, hogy ez azért nem az. És az élményen rontott aztán, hogy végül mindenféle gombokat kellett nyomogatni, hogy még több mindent láthassak. De valami elképesztő volt az egész.

Vajon tényleg az a terv, hogy a jövőben ezt használva ne mászkáljunk sehova?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

A villanyszerelő és a ChatGPT

Egyszerűen muszáj volt. Annyit olvastam már róla, hogy ki kellett próbálnom nekem is. Haladni kell a korral. Megkérdeztem hát a ChatGPT-t: “Kérlek írj nekem cikket a panel lakások villanyszerelése témájában”.

Villany Péter

Hol fognak elszaporodni az elektromos autók?

A tegnapi írás közben jöttek a gondolataim azzal kapcsolatban, hogy már tavaly sok helyen olvastam a hidrogén autózásról és ennek az elektromos autókkal való összehasonlításáról.