Villany Péter biokertje

Villany Péter biokertje

Ha ősz, akkor kert. Ha kert, akkor őszi betakarítás és különböző előkészítő munkák. A málnákat már eligazítottam még szeptemberben, bár még teremnek, szép idő volt rájuk nézve.

Az az igazság, hogy magam túl sok dolgot nem teszek ősszel a kertben. Főként azért, mert a munka mellett erre ilyenkor kevés idő adódik rá, másrészt mert nincs is túl sok dolog a betakarításon kívül (persze ez is embertpróbáló).

De az idei év annyiban különlegesebb lesz, hogy kipróbáljuk a takarást. Már az ősszel takarunk, de nem mulccsal vagy falevelekkel, hanem kartonpapírral. A jövő tavasszal művelni szándékozott parcellát kimértük, nemsokára lefedjük, és állítólag szépen gazmentesen lehet majd bele ültetni.

Kíváncsi leszek rá…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.