Villany Péter biokertje

Villany Péter biokertje

Ha ősz, akkor kert. Ha kert, akkor őszi betakarítás és különböző előkészítő munkák. A málnákat már eligazítottam még szeptemberben, bár még teremnek, szép idő volt rájuk nézve.

Az az igazság, hogy magam túl sok dolgot nem teszek ősszel a kertben. Főként azért, mert a munka mellett erre ilyenkor kevés idő adódik rá, másrészt mert nincs is túl sok dolog a betakarításon kívül (persze ez is embertpróbáló).

De az idei év annyiban különlegesebb lesz, hogy kipróbáljuk a takarást. Már az ősszel takarunk, de nem mulccsal vagy falevelekkel, hanem kartonpapírral. A jövő tavasszal művelni szándékozott parcellát kimértük, nemsokára lefedjük, és állítólag szépen gazmentesen lehet majd bele ültetni.

Kíváncsi leszek rá…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Csótány a lámpában!

Címnek inkább azt szerettem volna adni, hogy “A lámpa varázshatalmú szelleme”, de az nem fedte volna le igazán mondanivalót. A történet a múlt héten történt, amikor a munkáink többsége szerelvényezés volt.

Villany Péter

Te jó ég! Itt bányásztak! És én nem is tudtam!

Még kicsit visszatérve a tegnapi napelemes-leállításos írásomra, illetve azt ezt ihlető podcast-re, egy fontos dologgal találkoztam. Teljesen “véletlenül” dobta fel az egyik közösségi médium a régi bányász vasutakhoz tartozó kiállítást.

Villany Péter

Az öreg megmondja – Napelemista kalandok

Kedves barátom hívta fel a figyelmem egy videóra, ami az elmúlt időszak “lerágott” csontjáról szól. De nem akárhogyan, hanem idősebb szakemberek szemével. Akiknek már mindegy, hogy mit mondanak. (ergó nem kell pc-nek, azaz politikailag korrektnek lenniük, hogy ne bántsanak meg a véleményükkel senkit)