Villany Péter biokertje

Villany Péter biokertje

Ha ősz, akkor kert. Ha kert, akkor őszi betakarítás és különböző előkészítő munkák. A málnákat már eligazítottam még szeptemberben, bár még teremnek, szép idő volt rájuk nézve.

Az az igazság, hogy magam túl sok dolgot nem teszek ősszel a kertben. Főként azért, mert a munka mellett erre ilyenkor kevés idő adódik rá, másrészt mert nincs is túl sok dolog a betakarításon kívül (persze ez is embertpróbáló).

De az idei év annyiban különlegesebb lesz, hogy kipróbáljuk a takarást. Már az ősszel takarunk, de nem mulccsal vagy falevelekkel, hanem kartonpapírral. A jövő tavasszal művelni szándékozott parcellát kimértük, nemsokára lefedjük, és állítólag szépen gazmentesen lehet majd bele ültetni.

Kíváncsi leszek rá…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.