Villanyautó töltés a lakótelepeken? Így lehetne!

Villanyautó töltés a lakótelepeken? Így lehetne!

Korábban írtam már róla, hogy Békásmegyeren a 10. emeletről töltötték az elektromos autót, egyszerű narancssárga hosszabbítóval. A héten kaptuk a hírt: az egyik önkormányzat betiltotta ezt.

Az egyik vezető, villany autókkal foglalkozó oldalon olvastam korábban egy cikket, aminek elsősorban a kommentszekciójában jutottak következtetésekre a lakótelepeken kialakítandó töltőállomások okán.

Ha jól emlékszem, akkor az itt található infrastruktúra hordoz magában bővítési lehetőségeket, így bizonyosan megoldható néhány töltőállomás kialakítása. Mivel erre az illetékes hatóságoknak valószínű nincs affinitásuk, így “alulról” szerveződő mozgalmak jelenthetnék a megoldást.

Mivel egyre több lesz az elektromos autó, a tulajdonosok összefogásával is megvalósulhatna ez. Ám az én elgondolásomban inkább a társasházkezelők finanszíroznák meg a kialakítást (mint a helybéli viszonyok ismerői), majd az ebből származó bevételeket is ők tehetnék zsebre.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.