Villanyautó töltés a lakótelepeken? Így lehetne!

Villanyautó töltés a lakótelepeken? Így lehetne!

Korábban írtam már róla, hogy Békásmegyeren a 10. emeletről töltötték az elektromos autót, egyszerű narancssárga hosszabbítóval. A héten kaptuk a hírt: az egyik önkormányzat betiltotta ezt.

Az egyik vezető, villany autókkal foglalkozó oldalon olvastam korábban egy cikket, aminek elsősorban a kommentszekciójában jutottak következtetésekre a lakótelepeken kialakítandó töltőállomások okán.

Ha jól emlékszem, akkor az itt található infrastruktúra hordoz magában bővítési lehetőségeket, így bizonyosan megoldható néhány töltőállomás kialakítása. Mivel erre az illetékes hatóságoknak valószínű nincs affinitásuk, így “alulról” szerveződő mozgalmak jelenthetnék a megoldást.

Mivel egyre több lesz az elektromos autó, a tulajdonosok összefogásával is megvalósulhatna ez. Ám az én elgondolásomban inkább a társasházkezelők finanszíroznák meg a kialakítást (mint a helybéli viszonyok ismerői), majd az ebből származó bevételeket is ők tehetnék zsebre.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.