Villanyautó töltés a lakótelepeken? Így lehetne!

Villanyautó töltés a lakótelepeken? Így lehetne!

Korábban írtam már róla, hogy Békásmegyeren a 10. emeletről töltötték az elektromos autót, egyszerű narancssárga hosszabbítóval. A héten kaptuk a hírt: az egyik önkormányzat betiltotta ezt.

Az egyik vezető, villany autókkal foglalkozó oldalon olvastam korábban egy cikket, aminek elsősorban a kommentszekciójában jutottak következtetésekre a lakótelepeken kialakítandó töltőállomások okán.

Ha jól emlékszem, akkor az itt található infrastruktúra hordoz magában bővítési lehetőségeket, így bizonyosan megoldható néhány töltőállomás kialakítása. Mivel erre az illetékes hatóságoknak valószínű nincs affinitásuk, így “alulról” szerveződő mozgalmak jelenthetnék a megoldást.

Mivel egyre több lesz az elektromos autó, a tulajdonosok összefogásával is megvalósulhatna ez. Ám az én elgondolásomban inkább a társasházkezelők finanszíroznák meg a kialakítást (mint a helybéli viszonyok ismerői), majd az ebből származó bevételeket is ők tehetnék zsebre.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Mi az a villanyozás, avagy horgász a pácban

Korábban már írtam arról, hogy az egyik kedvenc hobbim a horgászat. Általában aktívan nem fogok semmit sem. Viszont jól megideologizálom ezt: kímélem a környezetet és a halakat egyaránt, így nem okozok kárt a természetben.