Villanyautó töltés a lakótelepeken? Így lehetne!

Villanyautó töltés a lakótelepeken? Így lehetne!

Korábban írtam már róla, hogy Békásmegyeren a 10. emeletről töltötték az elektromos autót, egyszerű narancssárga hosszabbítóval. A héten kaptuk a hírt: az egyik önkormányzat betiltotta ezt.

Az egyik vezető, villany autókkal foglalkozó oldalon olvastam korábban egy cikket, aminek elsősorban a kommentszekciójában jutottak következtetésekre a lakótelepeken kialakítandó töltőállomások okán.

Ha jól emlékszem, akkor az itt található infrastruktúra hordoz magában bővítési lehetőségeket, így bizonyosan megoldható néhány töltőállomás kialakítása. Mivel erre az illetékes hatóságoknak valószínű nincs affinitásuk, így “alulról” szerveződő mozgalmak jelenthetnék a megoldást.

Mivel egyre több lesz az elektromos autó, a tulajdonosok összefogásával is megvalósulhatna ez. Ám az én elgondolásomban inkább a társasházkezelők finanszíroznák meg a kialakítást (mint a helybéli viszonyok ismerői), majd az ebből származó bevételeket is ők tehetnék zsebre.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panelszerelem

Ez most nem egy csöpögős love-story lesz, és még csak arról sincs szó, hogy a szerelmemet, életem párját egy panelház környékén ismertem meg. De ezer szállal kötődöm a nagy szürke tömbökhöz.

Villany Péter

Szárítógép – Érdemes venni?

Az elmúlt időszakban (de előtte is jellemző volt) kettő kérdés mindig felmerül azokban a párokban és családokban, akik panellakást vesznek vagy újítanak fel. Az egyik a konyha elrendezésének kérdése. Kevés olyan panellakás van, ahol a konyha tágasnak mondható, és akár még ebédelni is lehetne benne.

Villany Péter

A tűzoltó készülék nem luxus

De nem ám! Idehaza csak bizonyos körülmények között kötelező, de ha én lennék felelős ezekért a dolgokért, akkor minden autóban és minden háztartásban előírnám a tartását. (Barátomtól tudom, hogy hajókon például kötelező!).