Reggel fél hattól este hétig

Reggel hattól este hétig

“De a törpök élete, nem csak játék, és mese!” – gyerekkorom egyik kedvenc hétvégi rajzfilmje volt a Hupikék törpikék, és abban ez volt a főcímdal egyik sora. Beégett elég rendesen.

Általában ez szokott eszembe jutni, amikor felmerül az a kérdés, hogy de szép helyen is lakom. És bevallom teljesen igazat is adok ezeknek a felvetéseknek, mert igaz ami igaz: az agglomeráció egyik legszebb részén van szerencsém felkelni reggel és álomra hajtani a fejem.

Pótolhatatlan környezet, kiváló élettér, hatalmas és bőven termő kert, szuper szomszédok, és mégis relatív közel van minden, ami kellhet. Az egyetlen negatívum, amit mindenki tapasztal a környékről (de úgy általában az agglomerációban), hogy ha a fővárosban dolgozol, és nem szeretnél sok időt a dugóban tölteni, akkor el kell indulni korán.

Ez esetemben – mivel nem állandó a munkahelyen -, mert mindig más lakásban dolgozunk, hajnali 5:30 körüli az indulás. Hogy jól ki lehessen maxolni a napot, és elkerüljem a hazafelé aktuális forgalmi akadályokat, az érkezésem gyakran késői 19:00 körüli.

Viszont így a hosszú napok által mindig megoldható, hogy a hétvége a családé legyen.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.