Reggel fél hattól este hétig

Reggel hattól este hétig

“De a törpök élete, nem csak játék, és mese!” – gyerekkorom egyik kedvenc hétvégi rajzfilmje volt a Hupikék törpikék, és abban ez volt a főcímdal egyik sora. Beégett elég rendesen.

Általában ez szokott eszembe jutni, amikor felmerül az a kérdés, hogy de szép helyen is lakom. És bevallom teljesen igazat is adok ezeknek a felvetéseknek, mert igaz ami igaz: az agglomeráció egyik legszebb részén van szerencsém felkelni reggel és álomra hajtani a fejem.

Pótolhatatlan környezet, kiváló élettér, hatalmas és bőven termő kert, szuper szomszédok, és mégis relatív közel van minden, ami kellhet. Az egyetlen negatívum, amit mindenki tapasztal a környékről (de úgy általában az agglomerációban), hogy ha a fővárosban dolgozol, és nem szeretnél sok időt a dugóban tölteni, akkor el kell indulni korán.

Ez esetemben – mivel nem állandó a munkahelyen -, mert mindig más lakásban dolgozunk, hajnali 5:30 körüli az indulás. Hogy jól ki lehessen maxolni a napot, és elkerüljem a hazafelé aktuális forgalmi akadályokat, az érkezésem gyakran késői 19:00 körüli.

Viszont így a hosszú napok által mindig megoldható, hogy a hétvége a családé legyen.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Értem én, de azért ésszel kéne

Azt hiszem múlt hét pénteken adtam fel idén először azt, hogy észérvekkel elmondjam (netán még számokkal is alátámasszam), miért butaság az, amit a telefon másik oldalán kitaláltak.

Villany Péter

Elérheti-e decemberben a 200.-Ft-ot az 1 kWh?

A válasz igen is, meg nem is. Ezt több szempontból is meg kell vizsgálni, és a folyamatokat nem láthatjuk előre, maximum sejthetjük. Fontos, hogy itt csak az áram áráról beszélünk, a kapcsolt rendszerhasználati díjakról (aminek egy része szintén a fogyasztási mennyiséghez van kötve) nem.

Villany Péter

így mérd otthon a fogyasztást

Sajnos sokunkat érint a rezsicsökkentés csökkentése, és még mindig nem látjuk pontosan, hogy akkor mennyi is az annyi (mi például nem kaptunk még számlát!, hozzánk nem ért még ide). Bár sok a bizonytalanság, de már most megtehetjük, hogy segítünk magunkon.