Reggel fél hattól este hétig

Reggel hattól este hétig

“De a törpök élete, nem csak játék, és mese!” – gyerekkorom egyik kedvenc hétvégi rajzfilmje volt a Hupikék törpikék, és abban ez volt a főcímdal egyik sora. Beégett elég rendesen.

Általában ez szokott eszembe jutni, amikor felmerül az a kérdés, hogy de szép helyen is lakom. És bevallom teljesen igazat is adok ezeknek a felvetéseknek, mert igaz ami igaz: az agglomeráció egyik legszebb részén van szerencsém felkelni reggel és álomra hajtani a fejem.

Pótolhatatlan környezet, kiváló élettér, hatalmas és bőven termő kert, szuper szomszédok, és mégis relatív közel van minden, ami kellhet. Az egyetlen negatívum, amit mindenki tapasztal a környékről (de úgy általában az agglomerációban), hogy ha a fővárosban dolgozol, és nem szeretnél sok időt a dugóban tölteni, akkor el kell indulni korán.

Ez esetemben – mivel nem állandó a munkahelyen -, mert mindig más lakásban dolgozunk, hajnali 5:30 körüli az indulás. Hogy jól ki lehessen maxolni a napot, és elkerüljem a hazafelé aktuális forgalmi akadályokat, az érkezésem gyakran késői 19:00 körüli.

Viszont így a hosszú napok által mindig megoldható, hogy a hétvége a családé legyen.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Nagyon durva a munkatempónk

“Megkaptam” már többször is, és értetlenül állok ezen kijelentés előtt. Szinte folyamatosan piszkálnak vele és kérdezik: minek “hajtunk” ennyire?

Villany Péter

Te is úgy táncolsz, ahogy fütyülnek?

A múlt heti festős sztori írása közben gondolkoztam ezen, majd közvetlen utána egy pólófelirat jött szembe a neten. Véletlenek ugyebár nincsenek, így hát írnom kell róla, hogy miért is nem hallgatunk zenét munka közben.

Villany Péter

„Rázd meg, rázd meg, rázd meg jól a…”

…a fát”. Vagy a festőt. Ez a történet is régi (persze ez viszonyítás kérdése), és még pályafutásomnak nagyon az elején játszódott. Akkor még sokszor úgy gondoltam, hogy biztosan én rontottam el valamit, vagy az általam kivitelezett dolgokkal van probléma.