Reggel fél hattól este hétig

Reggel hattól este hétig

“De a törpök élete, nem csak játék, és mese!” – gyerekkorom egyik kedvenc hétvégi rajzfilmje volt a Hupikék törpikék, és abban ez volt a főcímdal egyik sora. Beégett elég rendesen.

Általában ez szokott eszembe jutni, amikor felmerül az a kérdés, hogy de szép helyen is lakom. És bevallom teljesen igazat is adok ezeknek a felvetéseknek, mert igaz ami igaz: az agglomeráció egyik legszebb részén van szerencsém felkelni reggel és álomra hajtani a fejem.

Pótolhatatlan környezet, kiváló élettér, hatalmas és bőven termő kert, szuper szomszédok, és mégis relatív közel van minden, ami kellhet. Az egyetlen negatívum, amit mindenki tapasztal a környékről (de úgy általában az agglomerációban), hogy ha a fővárosban dolgozol, és nem szeretnél sok időt a dugóban tölteni, akkor el kell indulni korán.

Ez esetemben – mivel nem állandó a munkahelyen -, mert mindig más lakásban dolgozunk, hajnali 5:30 körüli az indulás. Hogy jól ki lehessen maxolni a napot, és elkerüljem a hazafelé aktuális forgalmi akadályokat, az érkezésem gyakran késői 19:00 körüli.

Viszont így a hosszú napok által mindig megoldható, hogy a hétvége a családé legyen.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

A furfangos telepi macska

Meleg nyári napokon, otthon nagymamámnál megszokott volt a hűvös ablakpárkányon vagy a farakás tövében “sütkérező” macska látványa. Irigyeltük is mindig őket, bár egy ideje már nem találkoztam hasonlóval.

Villany Péter

Kemping bringa és dinamó

Ha Ljubljanában jársz, feltétlenül úgy menj oda, hogy biciklit viszel magaddal. Persze lehet használni a helyi bérelhető dolgokat is, de az biztos, hogy az autót az ott tartózkodásod alatt nem kell használnod.

Villany Péter

Lámpát akarsz? Hallgass a panel legyekre!

Bár viszonylag régi megfigyelés, mégis mindig, és mindig fennakadok rajta. Általában április közepétől október közepéig figyelhető meg ez a jelenség, mert ekkor már érdemes munka közben egész nap szellőztetni.