Nem csak az utak csúsznak

Nem csak az utak csúsznak

Vannak azok a pillanatok egy ember életében, amikor jobban teszi, ha hátralép kettőt, és onnan szemléli az eseményeket.

Na már most, ha ez egy panellakás ajtajában történik, és közben azt is megállapítjuk, hogy itt semmi sem az, aminek látszik, akkor ne csak kettőt lépjünk hátra. Ne. A legjobb, ha sarkon fordulunk, és futunk. De gyorsan ám, hogy észre ne vegyenek.

De nem ezt tesszük. Nem olyan fickók vagyunk! Megígértük, hát itt vagyunk. Hárman. Hogy aznap meglegyen minden. Megjön még három ember. És a burkoló. Aztán a festő. Aztán a padlósok. Aztán a vizesek. 8 óra 12 percre 12-en lettünk 70 négyzetméterre.

9 óra 14 perc – egy szoba kész, 4 kapcsoló és a konnektor a routernek. Tovább nem jutunk, mert mindenhol dolgoznak. Átszámoljuk: megvan minden, ami majd kell. Csütörtök van, szombaton költöznek. De mi most elmegyünk, mert semmi sem az, aminek látszik.

És tudod mi a legszörnyűbb ebben? Az idő. Az elvesztegetett idő. Meg az előttünk álló idő. Az, hogy valamikor, valahogyan vissza kell jönni, befejezni. Majd “beszorítjuk”. Mert mi nem olyan fickók vagyunk…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.