Reflektor van a Villany Péter Kommandósok téli sapkáján

Reflektor van a Villany Péter Kommandósok téli sapkáján

Egyre sötétebbek a reggelek, és egyre korábban van szükség fényre délutánonként. Szerencsére a panelekben hideg azért nincs, de a hajnali és esti be- és kipakoláshoz egy kis fény mindig jól jön.

Van, amikor az autó fényei már nem elégségesek, és van amikor már fejlámpát sem tudsz használni (mert pont lemerül, vagy csak szimplán otthon hagytad). Ilyenkor marad a csendes mormogás, és a vaksi hunyorgás.

De ennek nálunk vége! Megtaláltam a hideg időben is tökéletes megoldást! A világító sapkát! Meleg is, terep is, LED-es is, mi kell még? Akkumulátoros, USB-vel tölthető. Lakáselosztó szerelésnél kipróbáltuk, a fénye jó. Csak kicsit meleg volt a 30 fokban…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.