Kati kedvenc elektromos berendezése

Margit, a robotporszívó!

Megkérdeztem, és én is meglepődtem. Gondolkodás nélkül vágta rá a kérdésre a választ. Sok szeretettel bemutatom Kati kedvenc elektromos berendezését: ő Margit, a robotporszívó!

Margitka (igen, így hívjuk őt. Azért amúgy, hogy flancoljunk. Hogy ha véletlenül szóba kerül, azt higgyék, hogy takarítónőnk van). Szóval Margitka 2 éve része az életünknek. És az az igazság, hogy én voltam a legnagyobb ellenzője. Mert minek nekünk ilyen “luxus” cucc. Majd én elintézem! (És képzeljétek még ide az önfeláldozó és hős férfi monológját.)

Amelyikőtöknél gyerkőc van, gondolom nem kell bemutatnom azt, hogy hogyan néz ki estére az étkezős nappali. Az volt a feladatom, hogy ezt a koszocskát minden este, munka után, porszívózzam és mossam fel az asztal körül. (Meg úgy mindenhol kb., ahol mászkáltak.)

A végeredményt szerintem sejtitek: a kérdés csak az, hogy hány napig tartott. Azt hiszem, már a második napon feladtam. De erre már nem is emlékszem, ne forszírozzuk, vesszen ez a feledés jótékony homályába.

Azért bosszúból beszereztem én is egy eszközt: Sanyit, a robikapát! Arra való hivatkozással, hogy kell egy pár Margitnak, mert milyen magányos szegény. Egy erős és dolgos párt szerettem volna. Gyerekük még nincs, friss a kapcsolat.

Bara-Horváth Péter – “Villany Péter” tulajdonos

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.