Kati kedvenc elektromos berendezése

Margit, a robotporszívó!

Megkérdeztem, és én is meglepődtem. Gondolkodás nélkül vágta rá a kérdésre a választ. Sok szeretettel bemutatom Kati kedvenc elektromos berendezését: ő Margit, a robotporszívó!

Margitka (igen, így hívjuk őt. Azért amúgy, hogy flancoljunk. Hogy ha véletlenül szóba kerül, azt higgyék, hogy takarítónőnk van). Szóval Margitka 2 éve része az életünknek. És az az igazság, hogy én voltam a legnagyobb ellenzője. Mert minek nekünk ilyen “luxus” cucc. Majd én elintézem! (És képzeljétek még ide az önfeláldozó és hős férfi monológját.)

Amelyikőtöknél gyerkőc van, gondolom nem kell bemutatnom azt, hogy hogyan néz ki estére az étkezős nappali. Az volt a feladatom, hogy ezt a koszocskát minden este, munka után, porszívózzam és mossam fel az asztal körül. (Meg úgy mindenhol kb., ahol mászkáltak.)

A végeredményt szerintem sejtitek: a kérdés csak az, hogy hány napig tartott. Azt hiszem, már a második napon feladtam. De erre már nem is emlékszem, ne forszírozzuk, vesszen ez a feledés jótékony homályába.

Azért bosszúból beszereztem én is egy eszközt: Sanyit, a robikapát! Arra való hivatkozással, hogy kell egy pár Margitnak, mert milyen magányos szegény. Egy erős és dolgos párt szerettem volna. Gyerekük még nincs, friss a kapcsolat.

Bara-Horváth Péter – „Villany Péter” tulajdonos

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.