Így készülünk a karácsonyra: Piros, a házimanó története

Így készülünk a karácsonyra: Piros, a házimanó története

Évről évre, mindig lelkesen várjuk a Karácsonyt. Mióta gyermekeink vannak, azóta meg még jobban. Nem csak a pihenést, az együtt töltött időt, hanem az örömszerzés semmihez sem fogható érzését is.

A várakozás fontos része az adventi időszak. Az adventi kalendárium, az apró figyelmességek, a különböző feladatok mind mind részei a készülődésnek. És ennek szerves része, Piros, a manó.

Tulajdonképpen nem régóta “él” közöttünk, és nem is tölti velünk az egész évet. November utolsó napján megjelenik, és Szenteste elköszön. A közbenső időszakban pedig minden nap ő hozza a meglepetéseket, és a feladatokat az adventi kalendáriumba.

És minden nap elkövet valamilyen csínyt, vagy vicces dolgot. Mert hát mégiscsak egy manó. Például kekszet csen a sütis tálból, vagy éppen “bulizik” a plüssállatokkal.

Még szerencse, hogy én olyan korán kelek, hogy nincs sok ideje nagy felfordulást okozni…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panelszerelem

Ez most nem egy csöpögős love-story lesz, és még csak arról sincs szó, hogy a szerelmemet, életem párját egy panelház környékén ismertem meg. De ezer szállal kötődöm a nagy szürke tömbökhöz.

Villany Péter

Szárítógép – Érdemes venni?

Az elmúlt időszakban (de előtte is jellemző volt) kettő kérdés mindig felmerül azokban a párokban és családokban, akik panellakást vesznek vagy újítanak fel. Az egyik a konyha elrendezésének kérdése. Kevés olyan panellakás van, ahol a konyha tágasnak mondható, és akár még ebédelni is lehetne benne.

Villany Péter

A tűzoltó készülék nem luxus

De nem ám! Idehaza csak bizonyos körülmények között kötelező, de ha én lennék felelős ezekért a dolgokért, akkor minden autóban és minden háztartásban előírnám a tartását. (Barátomtól tudom, hogy hajókon például kötelező!).