Így készülünk a karácsonyra: Piros, a házimanó története

Így készülünk a karácsonyra: Piros, a házimanó története

Évről évre, mindig lelkesen várjuk a Karácsonyt. Mióta gyermekeink vannak, azóta meg még jobban. Nem csak a pihenést, az együtt töltött időt, hanem az örömszerzés semmihez sem fogható érzését is.

A várakozás fontos része az adventi időszak. Az adventi kalendárium, az apró figyelmességek, a különböző feladatok mind mind részei a készülődésnek. És ennek szerves része, Piros, a manó.

Tulajdonképpen nem régóta “él” közöttünk, és nem is tölti velünk az egész évet. November utolsó napján megjelenik, és Szenteste elköszön. A közbenső időszakban pedig minden nap ő hozza a meglepetéseket, és a feladatokat az adventi kalendáriumba.

És minden nap elkövet valamilyen csínyt, vagy vicces dolgot. Mert hát mégiscsak egy manó. Például kekszet csen a sütis tálból, vagy éppen “bulizik” a plüssállatokkal.

Még szerencse, hogy én olyan korán kelek, hogy nincs sok ideje nagy felfordulást okozni…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.