Így készülünk a karácsonyra: Piros, a házimanó története

Így készülünk a karácsonyra: Piros, a házimanó története

Évről évre, mindig lelkesen várjuk a Karácsonyt. Mióta gyermekeink vannak, azóta meg még jobban. Nem csak a pihenést, az együtt töltött időt, hanem az örömszerzés semmihez sem fogható érzését is.

A várakozás fontos része az adventi időszak. Az adventi kalendárium, az apró figyelmességek, a különböző feladatok mind mind részei a készülődésnek. És ennek szerves része, Piros, a manó.

Tulajdonképpen nem régóta “él” közöttünk, és nem is tölti velünk az egész évet. November utolsó napján megjelenik, és Szenteste elköszön. A közbenső időszakban pedig minden nap ő hozza a meglepetéseket, és a feladatokat az adventi kalendáriumba.

És minden nap elkövet valamilyen csínyt, vagy vicces dolgot. Mert hát mégiscsak egy manó. Például kekszet csen a sütis tálból, vagy éppen “bulizik” a plüssállatokkal.

Még szerencse, hogy én olyan korán kelek, hogy nincs sok ideje nagy felfordulást okozni…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Amikor az ajánlásból baj lesz

Minden jól sikerült munka után felmerül az ügyfeleink részéről, hogy miért is nem alapítunk generálkivitelező csapatot, mert ha mindenki olyan profin csinálta volna a dolgát, mint mi, akkor minden rendben lett volna.

Villany Péter

Úgy élsz ahogy a gimnáziumban elképzelted?

Nagyon szeretek munka közben különböző hanganyagokat (újabban pedig podcast-eket) hallgatni. Főleg tanulni szeretek így (van amit előre én mondok fel magamnak), akár szakmai, akár egyéb dolgokról legyen szó.