Így készülünk a karácsonyra: Piros, a házimanó története

Így készülünk a karácsonyra: Piros, a házimanó története

Évről évre, mindig lelkesen várjuk a Karácsonyt. Mióta gyermekeink vannak, azóta meg még jobban. Nem csak a pihenést, az együtt töltött időt, hanem az örömszerzés semmihez sem fogható érzését is.

A várakozás fontos része az adventi időszak. Az adventi kalendárium, az apró figyelmességek, a különböző feladatok mind mind részei a készülődésnek. És ennek szerves része, Piros, a manó.

Tulajdonképpen nem régóta “él” közöttünk, és nem is tölti velünk az egész évet. November utolsó napján megjelenik, és Szenteste elköszön. A közbenső időszakban pedig minden nap ő hozza a meglepetéseket, és a feladatokat az adventi kalendáriumba.

És minden nap elkövet valamilyen csínyt, vagy vicces dolgot. Mert hát mégiscsak egy manó. Például kekszet csen a sütis tálból, vagy éppen “bulizik” a plüssállatokkal.

Még szerencse, hogy én olyan korán kelek, hogy nincs sok ideje nagy felfordulást okozni…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Itt a távfűtés vége? Indul a villanyfűtés!

Itt első körben arról szerettem volna írni, hogy ha lassan véget ér a távfűtés időszaka, akkor hidegebb idő esetén bizony mindenhol előkerülnek az elektromos radiátorok és a bazi nagy hősugárzók, és ezek majd jól szétégetik a régi, nem megfelelően karbantartott elektromos hálózatot.

Villany Péter

Köszönet az Index olvasóinak

Be kell vallanom, nem igazán foglalkoztam az elmúlt időszakban azzal, hogy a blog.hu oldalra kikerült írások mit is “okoznak”. Szerencsére nagyon sok segítséget kapok életem párjától, és így komoly terhek kerülnek le a vállamról.