Így készülünk a karácsonyra: Piros, a házimanó története

Így készülünk a karácsonyra: Piros, a házimanó története

Évről évre, mindig lelkesen várjuk a Karácsonyt. Mióta gyermekeink vannak, azóta meg még jobban. Nem csak a pihenést, az együtt töltött időt, hanem az örömszerzés semmihez sem fogható érzését is.

A várakozás fontos része az adventi időszak. Az adventi kalendárium, az apró figyelmességek, a különböző feladatok mind mind részei a készülődésnek. És ennek szerves része, Piros, a manó.

Tulajdonképpen nem régóta “él” közöttünk, és nem is tölti velünk az egész évet. November utolsó napján megjelenik, és Szenteste elköszön. A közbenső időszakban pedig minden nap ő hozza a meglepetéseket, és a feladatokat az adventi kalendáriumba.

És minden nap elkövet valamilyen csínyt, vagy vicces dolgot. Mert hát mégiscsak egy manó. Például kekszet csen a sütis tálból, vagy éppen “bulizik” a plüssállatokkal.

Még szerencse, hogy én olyan korán kelek, hogy nincs sok ideje nagy felfordulást okozni…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.