Halakkal és rákokkal dolgoztunk!

Halakkal és rákokkal dolgoztunk!

Hétfőn már írtam róla, hogy milyen fantasztikus hetünk volt, minden nehézség ellenére. De ha már lehet ezt tetézni, akkor miért ne legyen még nehezebb.

Lakás átvételnél ügyfelem kérdezte, – mivel nekik eléggé határidős a dolog -, hogy jöhetne-e a burkoló-bontó 2 fős brigád hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken bontani. “Nem lesznek útban, csak itt felszednék a padlót, leszednék a tapétát!”

A sztenderd megnembántós válasz ilyenkor: “Hétfőn-kedden sajnos biztosan nem, nem lesz áram.” Na ezt nem kellett mondanom, de hát nem tudhattam előre. Ha emlékeztek még a kikerekedő szemű mesefigurákra, akkor tudjátok, hogy mit láttam élőben.

– Hoztok akkor aggregátort, vagy mi lesz? – kérdezte.
– Miért hoznék aggregátort? Annyi áram lesz, ami nekem kell. – válaszoltam.
– Hát a halaknak! Azok maximum egy órát bírnak ki levegőztető nélkül! – itt nekem kerekedett ki a szemem.
– Miért, itt maradnak a halak?
– Itt hát, sajnos nem tudjuk hova vinni őket.

Szóval 2 darab, egyenként 1.000 literes akváriummal és a lakóikkal dolgoztunk együtt. Pár pillanatra leizzadtam, mikor mondták, hogy a múltkori áramszünet alatt 150.000.- Forintnyi hal pusztult el, és ez mindössze 4 példányt jelentett.

Ha megyünk vissza szerelvényezni, esküszöm megszámolom mennyi lehet az értékük.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.