Halakkal és rákokkal dolgoztunk!

Halakkal és rákokkal dolgoztunk!

Hétfőn már írtam róla, hogy milyen fantasztikus hetünk volt, minden nehézség ellenére. De ha már lehet ezt tetézni, akkor miért ne legyen még nehezebb.

Lakás átvételnél ügyfelem kérdezte, – mivel nekik eléggé határidős a dolog -, hogy jöhetne-e a burkoló-bontó 2 fős brigád hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken bontani. “Nem lesznek útban, csak itt felszednék a padlót, leszednék a tapétát!”

A sztenderd megnembántós válasz ilyenkor: “Hétfőn-kedden sajnos biztosan nem, nem lesz áram.” Na ezt nem kellett mondanom, de hát nem tudhattam előre. Ha emlékeztek még a kikerekedő szemű mesefigurákra, akkor tudjátok, hogy mit láttam élőben.

– Hoztok akkor aggregátort, vagy mi lesz? – kérdezte.
– Miért hoznék aggregátort? Annyi áram lesz, ami nekem kell. – válaszoltam.
– Hát a halaknak! Azok maximum egy órát bírnak ki levegőztető nélkül! – itt nekem kerekedett ki a szemem.
– Miért, itt maradnak a halak?
– Itt hát, sajnos nem tudjuk hova vinni őket.

Szóval 2 darab, egyenként 1.000 literes akváriummal és a lakóikkal dolgoztunk együtt. Pár pillanatra leizzadtam, mikor mondták, hogy a múltkori áramszünet alatt 150.000.- Forintnyi hal pusztult el, és ez mindössze 4 példányt jelentett.

Ha megyünk vissza szerelvényezni, esküszöm megszámolom mennyi lehet az értékük.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.