Halakkal és rákokkal dolgoztunk!

Halakkal és rákokkal dolgoztunk!

Hétfőn már írtam róla, hogy milyen fantasztikus hetünk volt, minden nehézség ellenére. De ha már lehet ezt tetézni, akkor miért ne legyen még nehezebb.

Lakás átvételnél ügyfelem kérdezte, – mivel nekik eléggé határidős a dolog -, hogy jöhetne-e a burkoló-bontó 2 fős brigád hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken bontani. “Nem lesznek útban, csak itt felszednék a padlót, leszednék a tapétát!”

A sztenderd megnembántós válasz ilyenkor: “Hétfőn-kedden sajnos biztosan nem, nem lesz áram.” Na ezt nem kellett mondanom, de hát nem tudhattam előre. Ha emlékeztek még a kikerekedő szemű mesefigurákra, akkor tudjátok, hogy mit láttam élőben.

– Hoztok akkor aggregátort, vagy mi lesz? – kérdezte.
– Miért hoznék aggregátort? Annyi áram lesz, ami nekem kell. – válaszoltam.
– Hát a halaknak! Azok maximum egy órát bírnak ki levegőztető nélkül! – itt nekem kerekedett ki a szemem.
– Miért, itt maradnak a halak?
– Itt hát, sajnos nem tudjuk hova vinni őket.

Szóval 2 darab, egyenként 1.000 literes akváriummal és a lakóikkal dolgoztunk együtt. Pár pillanatra leizzadtam, mikor mondták, hogy a múltkori áramszünet alatt 150.000.- Forintnyi hal pusztult el, és ez mindössze 4 példányt jelentett.

Ha megyünk vissza szerelvényezni, esküszöm megszámolom mennyi lehet az értékük.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Csótány a lámpában!

Címnek inkább azt szerettem volna adni, hogy “A lámpa varázshatalmú szelleme”, de az nem fedte volna le igazán mondanivalót. A történet a múlt héten történt, amikor a munkáink többsége szerelvényezés volt.

Villany Péter

Te jó ég! Itt bányásztak! És én nem is tudtam!

Még kicsit visszatérve a tegnapi napelemes-leállításos írásomra, illetve azt ezt ihlető podcast-re, egy fontos dologgal találkoztam. Teljesen “véletlenül” dobta fel az egyik közösségi médium a régi bányász vasutakhoz tartozó kiállítást.

Villany Péter

Az öreg megmondja – Napelemista kalandok

Kedves barátom hívta fel a figyelmem egy videóra, ami az elmúlt időszak “lerágott” csontjáról szól. De nem akárhogyan, hanem idősebb szakemberek szemével. Akiknek már mindegy, hogy mit mondanak. (ergó nem kell pc-nek, azaz politikailag korrektnek lenniük, hogy ne bántsanak meg a véleményükkel senkit)