Feloldják? – Napelemista kalandok

Petikém, fel. Fel kell. Nincsen nekik ejszen más választásuk. Persze van, de azzal beleállnak a földbe. Meg mink is Petikém. De akkor gyüttök velem nyugatra – hangzott el egy beszélgetés a múlt hét elején, ami egy egyszerű pici cikk okán született, ami aztán újra felfújta a napelem lufit.

Maga a cikk most nincs előttem – nem is tudom már, hogy melyik internetes “újság” hozta le először -, de aztán szépen lassan átvették a többiek is. Igaz van, aki teljesen hallgat a témában. A lényege, hogy 2024. december 31-ig fel kell oldani a jelenleg érvényes betáplálási tilalmat.

Különben “nem dől a lé”.

“Vájtszeműbbek” már tavaly is felhívták erre a figyelmet, hogy az Unió által küldött dokumentumokba ez feketén fehéren le is van írva. (Úgy emlékszem pontosan megadták még azt is, hogy melyik oldalon milyen szám alatt található.) Mondjuk a laikus, mint én, nemigen olvasgat ilyen forrásokat.

Ami biztosan kijelenthető, hogy még idén március 31-ig meg kell tenni az első lépéseket az ügy érdekében, bejelentés formájában. A háttérben készülnek a tervek, és már az első kapavágások is megtörténtek a szolgáltatók irányából.

Kíváncsi vagyok a kommunikációra, hogy melyik oldal mit is mond majd pontosan, vagy mit ásnak még elő a közelmúltból. Alapesetben nagyon jó lenne, ha nem politikai csatározások színtere lenne ez a terep, hiszen a villamosenergia ellátás biztonsága mindennél fontosabb.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Lakott lakások specialistái
Villany Péter

Lakott lakások specialistái lettünk

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy időnként a piaci folyamatok hatására az adott időszakban elektromosan felújítandó lakások “típusai” változnak. “Típusok” alatt itt most azt

Havannai nyaralás
Villany Péter

Havannai nyaralás

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos furcsasággal találkoztam, hogy több mint sok (talán

hagyd dolgozni az urakat
Villany Péter

„Hagyd már dolgozni az urakat!”

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos „anomáliával” találkoztam, hogy több mint sok (talán