Feloldják? – Napelemista kalandok

Petikém, fel. Fel kell. Nincsen nekik ejszen más választásuk. Persze van, de azzal beleállnak a földbe. Meg mink is Petikém. De akkor gyüttök velem nyugatra – hangzott el egy beszélgetés a múlt hét elején, ami egy egyszerű pici cikk okán született, ami aztán újra felfújta a napelem lufit.

Maga a cikk most nincs előttem – nem is tudom már, hogy melyik internetes “újság” hozta le először -, de aztán szépen lassan átvették a többiek is. Igaz van, aki teljesen hallgat a témában. A lényege, hogy 2024. december 31-ig fel kell oldani a jelenleg érvényes betáplálási tilalmat.

Különben “nem dől a lé”.

“Vájtszeműbbek” már tavaly is felhívták erre a figyelmet, hogy az Unió által küldött dokumentumokba ez feketén fehéren le is van írva. (Úgy emlékszem pontosan megadták még azt is, hogy melyik oldalon milyen szám alatt található.) Mondjuk a laikus, mint én, nemigen olvasgat ilyen forrásokat.

Ami biztosan kijelenthető, hogy még idén március 31-ig meg kell tenni az első lépéseket az ügy érdekében, bejelentés formájában. A háttérben készülnek a tervek, és már az első kapavágások is megtörténtek a szolgáltatók irányából.

Kíváncsi vagyok a kommunikációra, hogy melyik oldal mit is mond majd pontosan, vagy mit ásnak még elő a közelmúltból. Alapesetben nagyon jó lenne, ha nem politikai csatározások színtere lenne ez a terep, hiszen a villamosenergia ellátás biztonsága mindennél fontosabb.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.