Én, a TikTok-ker

Én a TikTok-ker

Az elmúlt héten messzemenőkig őszinteségi rohamom volt, és ez többnyire a határaim feszegetésével szokott együtt járni. A közvetlen környezetemben lévők ezt most annyira nem szerették, de vannak ilyen hetek is.

Az a helyzet, hogy amikor úgy érzem elfogyott az időm, akkor azok a feladatok, amiket annyira nem érzek fontosnak, szépen elmaradoznak. Például nem csinálok meg egy videót, hanem inkább iszok egy kávét és bámulok ki a fejemből. Nem csinálok meg egy képet, hanem inkább elolvasok egy valójában érdektelen cikket.

Aztán a végén ráfogom, hogy nem volt rá időm. (Bocs ez így nem pontos, ezt szoktam mondani: “Nincs rá időm, nekem is csak 24 óra 1 nap!”). Ami igazzá is válik, mert a döntésemben nem voltam profi, és ezáltal tényleg nem volt rá időm.

Szóval így fogyott ki most a szufla a TikTok-ból egy picit. És igazán azért vált ez érdekessé, mert a TikTok, mint cég, mint profitorientált vállalat bizony elkezdte magát népszerűsíteni (vagy inkább elfogadtatni?): ha nézed foci EB-t, tudod miről beszélek. Így lassan eljöhet az az idő, amikor “ott kell lenni”.

És ugye ennek fényében érdekes a tény: van időd rá, vagy nincs időd rá?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Az ügyfél nem gyóntatópap

Van egy nagyon kedves ismerősöm, aki nem olyan régen felhívott. Megkérdezte, hogy esetleg tudok-e számára munkát. Elmesélte, hogy az elmúlt időszakban nagyon nehéz az élete, egyszerűen eltűntek az ügyfelek.

Villany Péter

Ionizáló hajszárító – az érzés, amikor megvág az áram

Talán sokan ismerik azt az érzést, amikor hajszárítás után a csaphoz, vízhez vagy szinte bármilyen tárgyhoz hozzáérve csípést érzékelünk egy pattanó hang kíséretében, és elrántjuk a kezünket? Ugyanez tapasztalható néha a bevásárlókocsin is.