Én, a TikTok-ker

Én a TikTok-ker

Az elmúlt héten messzemenőkig őszinteségi rohamom volt, és ez többnyire a határaim feszegetésével szokott együtt járni. A közvetlen környezetemben lévők ezt most annyira nem szerették, de vannak ilyen hetek is.

Az a helyzet, hogy amikor úgy érzem elfogyott az időm, akkor azok a feladatok, amiket annyira nem érzek fontosnak, szépen elmaradoznak. Például nem csinálok meg egy videót, hanem inkább iszok egy kávét és bámulok ki a fejemből. Nem csinálok meg egy képet, hanem inkább elolvasok egy valójában érdektelen cikket.

Aztán a végén ráfogom, hogy nem volt rá időm. (Bocs ez így nem pontos, ezt szoktam mondani: “Nincs rá időm, nekem is csak 24 óra 1 nap!”). Ami igazzá is válik, mert a döntésemben nem voltam profi, és ezáltal tényleg nem volt rá időm.

Szóval így fogyott ki most a szufla a TikTok-ból egy picit. És igazán azért vált ez érdekessé, mert a TikTok, mint cég, mint profitorientált vállalat bizony elkezdte magát népszerűsíteni (vagy inkább elfogadtatni?): ha nézed foci EB-t, tudod miről beszélek. Így lassan eljöhet az az idő, amikor “ott kell lenni”.

És ugye ennek fényében érdekes a tény: van időd rá, vagy nincs időd rá?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.