Eltévedtünk – Paneleket néztünk Balatonfüreden

Eltévedtünk - Paneleket néztünk Balatonfüreden

Szabadságon vagyunk… Hirtelen ötlettől vezérelve – és elkerülve az út szűkítéséből adódó nem kicsi torlódást – más irányba indultunk haza.

Telefonos segítséget és GPS-t nem vettünk igénybe, a “majd én megmutatom” sokat szokott segíteni az önbizalmomon.

Azt tudtam, hogy van ott egy út, ami átvisz a szőlők alatt a falvakon, és azt is tudtam, hogy kelet felé kell tartanom. Éreztem, ha megtalálom, akkor onnan már minden rendben, valószínű ismerős lesz a táj.

Csak az a bizonyos “odáig” lett kalandos, mert az utak valahogy mindig elfordultak a keleti irányból, és mindig másik utcára kellett rátérni, hogy tartsuk az irányt.

Így találtunk rá Balatonfüred panel lakótelepére. Egy ideje elő-előfordulunk a környéken, de ezt még nem láttam, nem is tudtam róla. Megmondom őszintén nem nyaralóövezetnek tűnt, inkább állandó lakhatásra tervezettnek. De ennek utánanézek majd kíváncsiságból.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.