Eltévedtünk – Paneleket néztünk Balatonfüreden

Eltévedtünk - Paneleket néztünk Balatonfüreden

Szabadságon vagyunk… Hirtelen ötlettől vezérelve – és elkerülve az út szűkítéséből adódó nem kicsi torlódást – más irányba indultunk haza.

Telefonos segítséget és GPS-t nem vettünk igénybe, a „majd én megmutatom” sokat szokott segíteni az önbizalmomon.

Azt tudtam, hogy van ott egy út, ami átvisz a szőlők alatt a falvakon, és azt is tudtam, hogy kelet felé kell tartanom. Éreztem, ha megtalálom, akkor onnan már minden rendben, valószínű ismerős lesz a táj.

Csak az a bizonyos „odáig” lett kalandos, mert az utak valahogy mindig elfordultak a keleti irányból, és mindig másik utcára kellett rátérni, hogy tartsuk az irányt.

Így találtunk rá Balatonfüred panel lakótelepére. Egy ideje elő-előfordulunk a környéken, de ezt még nem láttam, nem is tudtam róla. Megmondom őszintén nem nyaralóövezetnek tűnt, inkább állandó lakhatásra tervezettnek. De ennek utánanézek majd kíváncsiságból.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.