Eltévedtünk – Paneleket néztünk Balatonfüreden

Eltévedtünk - Paneleket néztünk Balatonfüreden

Szabadságon vagyunk… Hirtelen ötlettől vezérelve – és elkerülve az út szűkítéséből adódó nem kicsi torlódást – más irányba indultunk haza.

Telefonos segítséget és GPS-t nem vettünk igénybe, a “majd én megmutatom” sokat szokott segíteni az önbizalmomon.

Azt tudtam, hogy van ott egy út, ami átvisz a szőlők alatt a falvakon, és azt is tudtam, hogy kelet felé kell tartanom. Éreztem, ha megtalálom, akkor onnan már minden rendben, valószínű ismerős lesz a táj.

Csak az a bizonyos “odáig” lett kalandos, mert az utak valahogy mindig elfordultak a keleti irányból, és mindig másik utcára kellett rátérni, hogy tartsuk az irányt.

Így találtunk rá Balatonfüred panel lakótelepére. Egy ideje elő-előfordulunk a környéken, de ezt még nem láttam, nem is tudtam róla. Megmondom őszintén nem nyaralóövezetnek tűnt, inkább állandó lakhatásra tervezettnek. De ennek utánanézek majd kíváncsiságból.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Csótány a lámpában!

Címnek inkább azt szerettem volna adni, hogy “A lámpa varázshatalmú szelleme”, de az nem fedte volna le igazán mondanivalót. A történet a múlt héten történt, amikor a munkáink többsége szerelvényezés volt.

Villany Péter

Te jó ég! Itt bányásztak! És én nem is tudtam!

Még kicsit visszatérve a tegnapi napelemes-leállításos írásomra, illetve azt ezt ihlető podcast-re, egy fontos dologgal találkoztam. Teljesen “véletlenül” dobta fel az egyik közösségi médium a régi bányász vasutakhoz tartozó kiállítást.

Villany Péter

Az öreg megmondja – Napelemista kalandok

Kedves barátom hívta fel a figyelmem egy videóra, ami az elmúlt időszak “lerágott” csontjáról szól. De nem akárhogyan, hanem idősebb szakemberek szemével. Akiknek már mindegy, hogy mit mondanak. (ergó nem kell pc-nek, azaz politikailag korrektnek lenniük, hogy ne bántsanak meg a véleményükkel senkit)