A szabadság értéke

A szabadság értéke

Mert kiszakadni a hétköznapokból, valami mást csinálni, máshogy lenni és más dolgokat megélni: nálunk ezt jelenti a szabadság.

Emiatt általában a teljes feltöltődést – ahogyan azt a „szakirodalom” megfogalmazza – is inkább a megszokott hétköznapok megváltoztatásával érjük el. Ezt egy „idegen” helyen könnyebb megtenni, de otthon sem szokott nehézséget okozni.

Amikor ily módon ki tudok lépni a hétköznapokból – bár néhanapján fáradtabb vagyok, mint amúgy -, akkor ez utólag megnyugvással tölt el. Keletkezik egy jóleső érzés, aminek segítségével könnyebb nekivágni az előttünk álló feladatoknak.

S hogy idén ezt sikerült hosszúra nyújtani? Hát igen, ez növeli a szabadság értékét. Sok köszönet jár érte mind a kollégáimnak, a családomnak, mind az ügyfeleimnek.

Köszönöm nektek!

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.