Drága a villany? Az elektromos autók tulajdonosai most tanulják

Erről érintőlegesen magam is írtam, de most azért már sokan felkapták a fejüket a tényleges tapasztalatok alapján.

Most már azért eltelt több mint 3 hét az évből, és szépen lassan kezdjük kipihenni az ünnepi “habzsi-dőzsit” is.

Több szolgáltató is bejelentette és meg is lépte: emelkednek a nyilvános töltőállomásokon a töltés egységéért elkért összegek. Ez az emelkedés nem egységes ugyan (ahogyan a elszámolási metódus sem), de várható volt. Sajnos nincs ingyen ebéd, és profitot termelni akaró cégek esetén lehetetlen nem reagálni a nemzetközi változásokra.

Érdemes rákeresni, hogy hol mennyivel emelkedtek az árak, és érdekes lehet átfutni a táblázatokat és az elemzéseket. Összehasonlítást találunk például arról, hogy adott töltőn fizetett összegért mennyi benzint tudunk venni, és azzal mennyit tudunk közlekedni.

Nagyon-nagyon tanulságos.

Ha azt veszem alapul, hogy egyre több helyen szűnik meg az ingyenes vagy nagyon kedvezményes parkolás is, akkor lassan azért oda juthatunk, hogy nem biztos, hogy a körülmények segítenek ennek a közlekedési módnak a további terjedésében.

Mint potenciális vásárló, érdeklődve várom a fejleményeket, mert mindenképp figyelemfelkeltő időszak következik ebben a szegmensben is.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

A villanyszerelő és a ChatGPT

Egyszerűen muszáj volt. Annyit olvastam már róla, hogy ki kellett próbálnom nekem is. Haladni kell a korral. Megkérdeztem hát a ChatGPT-t: “Kérlek írj nekem cikket a panel lakások villanyszerelése témájában”.

Villany Péter

Hol fognak elszaporodni az elektromos autók?

A tegnapi írás közben jöttek a gondolataim azzal kapcsolatban, hogy már tavaly sok helyen olvastam a hidrogén autózásról és ennek az elektromos autókkal való összehasonlításáról.

Villany Péter

Jogszabályok, módszer – Következmény nélkül

Szépen lassan tisztul a kép a villamos biztonsági felülvizsgálatok körül. Tudjátok (korábban írtam is róla, lehet, hogy olvastátok és rémlik is valami) ez az a jogszabály, ami kötelező, de mégsem az.