Drága a villany? Az elektromos autók tulajdonosai most tanulják

Erről érintőlegesen magam is írtam, de most azért már sokan felkapták a fejüket a tényleges tapasztalatok alapján.

Most már azért eltelt több mint 3 hét az évből, és szépen lassan kezdjük kipihenni az ünnepi “habzsi-dőzsit” is.

Több szolgáltató is bejelentette és meg is lépte: emelkednek a nyilvános töltőállomásokon a töltés egységéért elkért összegek. Ez az emelkedés nem egységes ugyan (ahogyan a elszámolási metódus sem), de várható volt. Sajnos nincs ingyen ebéd, és profitot termelni akaró cégek esetén lehetetlen nem reagálni a nemzetközi változásokra.

Érdemes rákeresni, hogy hol mennyivel emelkedtek az árak, és érdekes lehet átfutni a táblázatokat és az elemzéseket. Összehasonlítást találunk például arról, hogy adott töltőn fizetett összegért mennyi benzint tudunk venni, és azzal mennyit tudunk közlekedni.

Nagyon-nagyon tanulságos.

Ha azt veszem alapul, hogy egyre több helyen szűnik meg az ingyenes vagy nagyon kedvezményes parkolás is, akkor lassan azért oda juthatunk, hogy nem biztos, hogy a körülmények segítenek ennek a közlekedési módnak a további terjedésében.

Mint potenciális vásárló, érdeklődve várom a fejleményeket, mert mindenképp figyelemfelkeltő időszak következik ebben a szegmensben is.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panel-régészet: aranybányára leltünk

Az elmúlt év vége, és az idei év egyértelműen a “lakott” lakásokról szól. Hogy mások is így hívják-e, azt nem tudom, de nálunk ez a szó jelenti azt a típusú felújítást, amikor a tulajdonosok “benne laknak” az ingatlanban.

Villany Péter

Hogyan égessük szét a hálózatot?

Nincs jobb szó rá, minthogy egyik pillanatról a másikra gyakorlatilag “berobbant a nyár”. Ilyenkor mindig rengeteg telefont kapunk, ahogyan az előző években is, hogy klímát szeretnénk, ehhez kéne ellenőrizni a hálózatot, bírja-e.

Villany Péter

Tampere: Az álom, a munka és az odavezető út

Azt gondoltam ideje írni egy kisebb összefoglalót. Sajnos a folyamatos közvetítés nem igazán sikerült, sőt… Az az igazság, hogy folyamatosan olyan élményekben volt részünk, és olyan “egyben voltunk” a hellyel, hogy a telefon csak fotók alkalmával került elő, és a közösségi média sem kapott szinte semmilyen figyelmet.