Drága a villany? Az elektromos autók tulajdonosai most tanulják

Erről érintőlegesen magam is írtam, de most azért már sokan felkapták a fejüket a tényleges tapasztalatok alapján.

Most már azért eltelt több mint 3 hét az évből, és szépen lassan kezdjük kipihenni az ünnepi “habzsi-dőzsit” is.

Több szolgáltató is bejelentette és meg is lépte: emelkednek a nyilvános töltőállomásokon a töltés egységéért elkért összegek. Ez az emelkedés nem egységes ugyan (ahogyan a elszámolási metódus sem), de várható volt. Sajnos nincs ingyen ebéd, és profitot termelni akaró cégek esetén lehetetlen nem reagálni a nemzetközi változásokra.

Érdemes rákeresni, hogy hol mennyivel emelkedtek az árak, és érdekes lehet átfutni a táblázatokat és az elemzéseket. Összehasonlítást találunk például arról, hogy adott töltőn fizetett összegért mennyi benzint tudunk venni, és azzal mennyit tudunk közlekedni.

Nagyon-nagyon tanulságos.

Ha azt veszem alapul, hogy egyre több helyen szűnik meg az ingyenes vagy nagyon kedvezményes parkolás is, akkor lassan azért oda juthatunk, hogy nem biztos, hogy a körülmények segítenek ennek a közlekedési módnak a további terjedésében.

Mint potenciális vásárló, érdeklődve várom a fejleményeket, mert mindenképp figyelemfelkeltő időszak következik ebben a szegmensben is.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.