Dilemma: Jégkorong világbajnokság

Egyik kedvenc sportágam a jégkorong. Valamikor az ezredforduló táján találtam rá az élvonal meccseire, úgy emlékszem pont egy világbajnokság alkalmával. Mint kiderült, itthon is van, még válogatott csapat is, de akkor ez még egy szűk réteg kuriózumnak számító sportja volt.

Elkezdtem követni az eseményeket, elsősorban a válogatott meccsek és a válogatotthoz kapcsolódó játékosok külföldi pályafutása volt érdekes számomra, ezért ezt követtem. A nemzetközi mezőny nagyon jó meccseket játszott, és komoly presztízse volt egy-egy világbajnokságnak is.

A meccsrejárás az egyik hazai rendezésű alacsonyabb osztályú világbajnokság alkalmával kezdődött el nálam, mert meg kellett állapítanunk, hogy élőben az a kis korong nagyon-nagyon jól látható. És sokkal nagyobb élmény – már csak a szurkolás miatt is – az egész felhajtás ott a helyszínen.

Így jutottunk el oda, hogy a most már a nagyobb gyerekekkel is szívesen járunk, ők is rettenetesen élvezik. És nem csak a meccseket, hanem a hozzá kapcsolható csavargást. Tavaly Ljubljanában feljutottunk az elitbe, és így idén a legmagasabb szintű vb-n játszhatunk Finnországban. És bizony komoly dilemmában vagyunk.

Őszintén kiírom itt most magamból.

Az utazás nem olyan veszélyes, repülővel Helsinki nincs messze, onnan pedig a tényleges helyszín vonattal másfél óra alatt elérhető. A meccsjegyek sem vészesek, az eltöltött időtől függően 1 vagy 2 meccs férhet bele (egész napos program). Szerencsénkre a magyar meccseket olcsóra szabták, egy finn-svéd rangadó 14-szer (tényleg!) annyiba kerül.

A legnagyobb problémám, hogy Tampere (Finnország) iszonyúan drága város. Olyan szállás árak vannak arra a pár napra is, hogy csak lestem. Mondjuk azt gondolom, hogy a világbajnokságra – a jóval tehetősebb országból – érkező szurkolók miatt az árakat amúgy is megemelték már előre. És hogy teltház lesz mindenhol, az szinte biztos.

(Bár pont e percben gondoltam ezt: mi van ha nem ott, hanem Helsinkiben vagy egy közeli városban szállunk meg, ami viszonylag könnyen elérhető mondjuk vonattal? Meg kell nézni.)

Be kell vallanom, hogy nagyon nehéz döntést kell meghoznunk 3-4 héten belül: menjünk vagy ne menjünk.

Mert ha már megígéred itthon a gyerekeknek, akkor nincs visszaút, menni kell…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.