Blog.hu és Index megjelenések

Nem tudom megítélni, hogy mennyire ellenszenves vagy sem az, hogy az index.hu oldalról van szó. Történt vele, ami történt, de a lényeg okán egyáltalán nem érdekes, hogy kinek mi a véleménye.

Nem titok, az írások a blog.hu felületén is megjelennek. Elsősorban a statisztikák miatt használom, most már jó másfél éve. Ez is egyike azoknak a felületeknek, ahol lehet mérni, hogy mennyire “írsz jól”, és adott téma mennyire érdekli az embereket. Érdekes összefüggéseket lehet észrevenni adott felületek összehasonlításánál.

Van egy olyan fícsör (jellegzetesség), hogy ha az írást jónak ítélik, akkor 1 napra kikerülhet címlapra. Ilyenkor az olvasottság kap egy “lökést”. Alapból a napi olvasottság cikkenként 60 körül mozog, ami elsőre nem tűnik nagy számnak, de számunkra mindenki nagyon fontos.. Ez emelkedik meg 400-600 közé, amikor egyik vagy másik főoldalra kikerül a történet.

Emlékszem – sosem felejtem el -, hogy az első ilyen alkalommal, amikor index címlapon szerepelt a mondanivaló, többen azt hitték – a komment szekcióban hangot is adva neki -, hogy fizetős a tartalom. Jókat mosolyogtam rajta.

Szóval a statisztikákat bújva, messzemenőleg a felújításokkal, panelekkel kapcsolatos hírek azok, amiket az index szerkesztősége is szeret. Itt szeretném megragadni az alkalmat, és megköszönni a munkájukat, mert annyi rengeteg blog olvasása nem lehet egyszerű feladat.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.