Amikor az élet bekeményít

Nem panaszkodhatom, az élet szeret. Azonban olyan mérvű nyomás nehezedik rám az elmúlt időszakban, amit nagyon nehéz jól kezelni. Egyik napon bevillant az érzés, hogy én bizony már átéltem ezt!

Ezen kalandom körülbelül 8-9 évvel ezelőtt történt, amikor elkezdtem behatóbban foglalkozni a villanyszereléssel. Adta magát a lehetőség, és én szoros kezekkel megragadtam…

…a vésőgépet főleg.

Merthogy bizony – az új és régi kollégáknak is mindig el szoktam mondani – én 3 évig szinte csak a kuli munkát végeztem. Komoly fizikai megpróbáltatás volt. Pláne úgy, hogy hajnalban meg réteseket szállítottam. 3:30-kor keltem, “körbeszaladtam” a boltok között a sütikkel.

7:30 körül általában meg már az adott heti lakásnál voltam. Délelőtt-délután “véstem”, ragasztottam, kábeleket fektettem, gipszeltem. És ez ment hétfőtől péntekig. Hazamentem, leültem, és szinte elaludtam.

Matyi fiam ekkor született, és néha a babzsákokon terültem el, miközben ő meg ugrált rajtam. Akkortájt éreztem ezt, mint most. Emlékszem, hogy feszegettem a határaimat, és hogy ezt az időszakot egy komoly döntés és változás követte.

Vajon így lesz ez most is?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.